Jak Uruchomić Instalator Windows Vista poniżej 512 mb ram?
Słyszałem,że trzeba coś zmienić w rejstrze.
Jak Uruchomić Instalator Windows Vista poniżej 512 mb ram?
Słyszałem,że trzeba coś zmienić w rejstrze.
nawet się w to nie baw jeśli masz mniej niż 512 MB RAM bo nie warto
Windows Vista Upgrade Advisor 1.0.0.918 PL
http://www.dobreprogramy.pl/Windows-Vis … 12134.html
Narzędzie Windows Vista Upgrade Advisor sprawdza czy dany komputer jest gotowy do aktualizacji do najnowszej wersji systemu firmy Microsoft - Windows Vista. Aplikacja pomaga również w wyborze najodpowiedniejszej edycji Visty (Starter, Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate), która spełniła by wszystkie oczekiwania użytkownika. Raport analizy systemu programu Windows Vista Upgrade Advisor dodatkowo podpowiada co należałoby uczynić (zmiany w podzespołach PC, aktualizacje sterowników, ilość miejsca potrzebnego do instalacji Visty itp.) by użytkownik mógł zainstalować Windows Vista na swoim komputerze. Dzięki polskiej wersji językowej, Windows Vista Upgrade Advisor obsługuje się bardzo prosto.
Wymagania sprzętowe systemu Windows Vista
Jeśli wiesz to powiec ![]()
Przy 512 MB RAM,( nie mówiąc ponizej tej wartości) daj sobie spokój z Vistą, nie ma to sensu. Żeby było chociaż 1GB a jeszcze lepiej 2GB to tak
Kolega nie pyta o to, czy Vista będzie mu dobrze działać. On chce wiedzieć jak uruchomić instalator przy małej ilości pamięci.
Domcio181 ,
Na pewno nie chodzi o żadne modyfikacje rejestru, gdyż na etapie uruchamiania instalatora nie ma zwyczajnie żadnego rejestru.
WindowsXP można było zainstalować i uruchomić na komputerze z 16 MB RAM. Trzeba było zrobić nową płytę instalacyjną programem nLite z wyłączoną opcją sprawdzania zainstalowanej pamięci. Do Visty jest programik vLite z tym, że nie wiem, czy posiada tą samą funkcjonalność co nLite.
nie da się włączyć instalatora visty bez 512mb, zresztą nawet przy 512mb praca nie jest przyjemna- 1gb to minimum do komfortowego korzystania z visty.
a jak już jesteś uparty to z tego co pamiętam to działał trick polegający na włożeniu jescze pamięci tak aby było min. 512mb a po instalacji wyjęcie tej kosći 2-giej, jednak praca na viscie nie będzie wygodna…
Napisałem to przed chwilą z myślą o 7, ale w Viście pewnie też zadziała
http://dawka.wordpress.com/2010/03/09/j … 2-mb-ramu/
Użyj narzędzia vlite. Idzie tam zmniejszyć wymagania Visty co do ramu.