Ostatnio napotkałem się na ciekawą rzecz szczególnie dla użytkowników root’a z supersu ,otóż jeżeli chcielibyśmy używać snapchata lub czegoś innego co blokuje użytkowników roota możemy go wyłączyć na czas użytkowania . Wystarczy jedynie Suhide który maskuje nam roota ,mam pewien problem bo trzeba mieć SuperSu w trybie SBIN ,może ktoś wie jak to uruchomić supersu w trybie SBIN (najprawdopodobniej w twrp)?
SBIN mode is the default mode for Android O and newer, but is supported on Nougat and Marshmallow as well. To enable it on N and M, you need to execute the following command in ADB shell before (re-)flashing the SuperSU ZIP:
Czyli tak mam wejść w TWRP —>Wyłącz telefon---->volume up home power. Co dalej chyba ,że czegoś nie zrozumiałem? Jeżeli źle zrozumiałem proszę o wytłumaczenie.
Mam zrobić flash w twrp tak i tyle bo nie ogarniam tego co podałeś link tam jest do pobrania?
Magiskiem nie mogłem ukryć snapchata teraz robiłem metodę z supersu w trybie sbin i pobrałem config supersu i suhide ,wszystko dobrze po kolei ,w configu zaznaczyłem supersu sbin mode ,potem chciałem zainstalować suhide ,więc to zrobiłem niby wszystko dobrze ,ale nie mam aplikacji suhide na telefonie a supersu jest i normalnie działa