niby proste ale przycisk f8 nie działa:] są inne możliwości?? nie mam uprawnień administratora!! więc nie mogę nic zmieniać… na tej stronie http://windows7forum.pl/problem-z-konte … -1839.html wyczytałem, że muszę uruchomić lapa w trybie awaryjnym z wierszem polecen wiec probuje to zrobić… POMOCY!!
a tak na marginesie na niektórych komputerach trzeba użyć przycisku : F5
Sorrki to jest na Xp- ka ,jeszcze raz przepraszam…
Start -> msconfig.exe
Na karcie Rozruch -> Bezpieczny rozruch -> Wybierz którąś z opcji
(PS. Kliknij przycisk Pomoc - będziesz miał ładnie opisane wszystkie opcje rozruchu.
problem w tym, że pierwszy sposób mi nie działa, a żeby zrobić drugim sposobem to po wpisaniu msconfig trzeba potwierdzić uprawnienia a ja tego nie mogę zrobić;/ więc nic mi to nie pomogło
No ale co, zapomniałeś hasła, czy co?
hasło pamiętam, ale nie mogę dostać się do konta administratora, tak jakby go w ogóle nie było a prosi mnie o podanie hasła, którego nie mam gdzie wpisać , a żeby cokolwiek zmienić w ustawieniach kont trzeba potwierdzić uprawnienia , czyli wpisać hasło, którego nie ma gdzie wpisać i tak w kółko, w linku w którym podałem w pierwszym poście koleś miał taki sam problem, więc próbuje uruchomić kompa w trybie awaryjnym z wierszami poleceń ale nie mogę;/
Po pierwsze, to konto o nazwie Administrator (nie mylić z kontem o uprawnieniach administratora) jest w Viście/7 w zasadzie nie potrzebne i stąd wyłączone. Na 150% masz w systemie inne konto administracyjne, musiałeś je założyć przy instalacji Windows. Więc nie próbuj “dostać się do konta” Administrator, tylko skorzystaj z założonego przez siebie - bo to do niego pamiętasz hasło. Konto Administrator pewnie nie ma hasła wcale albo ma puste (to nie to samo ).
To tak tytułem wstępu teoretycznego
A praktycznie - dwa pytania kontrolne:
-
jaką masz klawiaturę (ze złączem USB czy PS/2)?
-
możesz się dostać do ustawień BIOS-u (Del przy uruchamianiu bądź inny, zależy od BIOSU. płyty głównej)
Jeśli masz USB i nie możesz dostać się do BIOS, to pewnie z tej samej przyczyny nie działa F8 przy starcie systemu. Pożycz gdzieś klawiaturę PS/2 i “załatw sprawę”.
Podejście do sprawy od innej strony - spróbuj uruchomić ‘Środowisko naprawcze’ (czy jak to się tam nazywa) uruchamiając system z płyty instalacyjnej systemu i za jego pomocą (że się powtórzę) “załatwić sprawę”.
problem rozwiązany , okazało się, że po kilku próbach uruchomienia w trybie awaryjnym w końcu poszło a dalej sobie już poradziłem, dzięki za fatygę, a swoją drogą jak zamknąć ten wątek?;p
– Dodane 05.03.2011 (So) 16:28 –
Witam goomish !
Mam problemy z Windows 7 Pro ( x64 ) po podłączeniu klawiatury z łączem USB. Proszę o informacje jak można uniknąć tych problemów lub podanie źródła, z którego mógłbym się o tym problemie coś dowiedzieć. Pozdrawiam : Sylwester Markowski