Witam mam takie pytanie, jak ustawić w windowsie 7 język Polski w home edition?
Wersji 7 Windows home edition może być problem musisz ręcznie ściągnąć pakiet spolszczający ale i tak nie przetłumaczy wszystkiego .Najlepiej jak byś miał wersje Windows 7 Ultimate
Właśnie tak myślałem, że jest ustawione wszystko dobrze, ale problem tkwi w spolszczeniu. Jak będziesz mógł, to mógłbyś mi znaleźć pełne spolszczenie ?
Cytat
Na koniec musimy jeszcze wprowadzić zmianę w rejestrze, aby cały interfejs systemu był po polsku. Zamykamy Wiersz polecenia, w menu Start w pole wyszukiwania wpisujemy notepad i naciskamy Enter . Kopiujemy poniższą treść wpisu rejestru do Notatnika:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\pl-PL]
“LCID”=dword:00000415
“DefaultFallback”=“en-US”
“en-US”=hex(7):00,00,00,00
“Type”=dword:00000092
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language]
“InstallLanguage”=“0415”
“Default”=“0415”
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Locale]
@=“00000415”
“(Default)”=“00000415”
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
“PreferredUILanguages”=hex(7):70,00,6c,00,2d,00,50,00,4c,00,00,00,00,00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\MuiCached]
“MachinePreferredUILanguages”=hex(7):70,00,6c,00,2d,00,50,00,4c,00,00,00
Zapisujemy utworzony plik ( File , Save As ) pod dowolną nazwą, ale koniecznie z rozszerzeniem .reg (przykładowo polski.reg ) i klikamy przycisk Save . Zamykamy Notatnik i klikamy dwukrotnie utworzony przed chwilą plik. System spyta, czy na pewno chcemy wprowadzić zmiany do rejestru, potwierdzamy klikając najpierw Yes i następnie OK . Na koniec całego procesu spolszczania, uruchamiamy ponownie komputer.
Cytat
spolszczenia pobierz i zainstaluj.
Żadna zmiana nie nastąpiła, niestety…
Ale wiecie, że zgodnie z licencją, nie można zmieniać języka w Windowsie 7? Skoro chciałeś polski system, to dlaczego kupiłeś w innym języku?
Domyśl się
Wróżką nie jestem, ale widzę dwie opcje:
- kupiłeś lapka za granicą, w ichniej wersji językowej (mało prawdopodobne, bo od dawna z 7 już nie można nic kupić);
- Pobrałeś z sieci pirata nie sprawdzając nawet, w jakiej jest wersji językowej.
Ani to ani to, ponieważ dostałem od kumpla Windowsa 7 zza granicy, ale nie pomyślałem że moze nie miec języka Polskiego i szukam teraz spolszczenia
Mała podpowiedź - klucz pasuje do wszystkich wersji językowych. Załatw sobie gdzieś polską wersję 7, zainstaluj ją i aktywuj kluczem który dostałeś.
No w sumie tak zrobię, ale pokombinuje coś z tym spolszczeniem
Cokolwiek “wykombinujesz” czy to korzystając z aplikacji firm trzecich, czy zainstalujesz pakiet językowy samodzielnie to i tak jest to niezgodne z licencją.
Postaw lepiej system na czysto, w takiej wersji językowej jaką chcesz i nie kombinuj jak koń pod górę.