Jak ustawić prawidłowo Mikrofon w Windows 7?

Oglądałam dużo filmików na youtub’ie związanych z ustawieniem mikrofonu ale u mnie na laptopie w ,właściwościach mikrofonu ‘’ nie ma takiego czegoś jak , rozszerzenie ‘’ :!: :expressionless: :expressionless:

Rozmawiając z kimś przez Skypa wgl. mnie nie słychać.

Gdy w , poziomach ‘’ , w , właściwościach mikrofonu ‘’ np. wezmę na maxa ( nawet jak wezmę na mniej ) bardzoo głośnoo charszczy,piszczy - nie wiem jak to określić. Ale taki tak nic nie słychać. Nawet jak nagram coś co mówię na Sound Recorder po odsłuchaniu nic nie słychać …

Wchodząc , panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> dżwięk -> nagrywanie ‘’ obok mikrofonu z którego korzystam , gdy coś mówię- w częstotliwości i sile na wskaźniku nic mi nie pokazuje czyli tak jak bym nic nie mówiła ;/

Pomocyyyy ! ![-o<

Pilnee :frowning:

16886392.jpg

Jak masz wewnętrzny mikrofon to kliknij na niego i na dole “ustaw domyślnie” a jak zewnętrzny to zrób to samo.

Na dole we właściwościach wyłącz “nasłuchiwanie”, w następnych zakładchach poustawiaj “poziomy” i następne zakładki.

Może pomoże:)

Ale jak u mnie to tak wygląda file:///C:/Users/Dom/Desktop/co%C5%9B.PNG

Dodane 27.03.2013 (Śr) 17:33

Ale jak u mnie to tak wygląda file:///C:/Users/Dom/Desktop/co%C5%9B.PNG

Cześć

Wstaw zdjęcie do galerii na forum: gallery/index.php

A tutaj podaj tylko link do zdjęcia. Inaczej nikt nie zobaczy zdjęcia z pulpitu twojego komputera :wink:

a Przepraszam… gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5516 u mnie tak to wyglada…

a Przepraszam… gallery/image_page.php?album_id=1&image_id=5516 u mnie tak to wyglada…

Czy możesz nam objawić model laptopa? :wink:

Cześć

Próbowałaś ustawić drugi mikrofon jak urządzenie domyślne?

ASPIRE 5536 (ACER)

Dodane 27.03.2013 (Śr) 18:12

Próbowałam właśnie i było to samoo :confused:

A jaki to jest mikrofon? Wewnętrzny czy zewnętrzny (jak tak to jaki model?). Czy mikrofon jest dobrze podłączony? (różowe gniazdo). Czy wcześniej były z nim problemy?

Już jest to mało ważne Bo zrobiłam :slight_smile: Dziękuje Bradzo :slight_smile: :smiley:

W czym więc tkwił problem?