Jak ustawić stronę css


(Damiaan911) #1

Siemka :wink: mógłby mi ktoś napisać jak wyśrodkować tą stronę ??? kombinowałem na wszystkie moje znane sposoby i nic...tu jest link do strony :

http://damiaan91.w.interia.pl


(p@wel) #2

A w czym piszesz?


(motorhead) #3

Dopisz do styli:

#container {

    margin: 0 auto;

    width: 800px;

}

dodatkowo do "body" w css możesz dopisać: "margin:0;padding:0;" to usunie odstęp nad banner.


(system) #4

Lepiej jest napisać tak:

body {

    margin: 0 auto;

    width: 800px;

Nie zapomnij o poprawnym doctype :wink:


(Airborn) #5

damiaan9116 , proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący dokładniej o problemie. W przeciwnym razie temat zostanie przeniesiony do kosza


(Worldidol) #6

Nieprawda, nie powinno się ingerować w ten sposób w element BODY. Motorhead dobrze napisał. Najlepszy jest tu div z identyfikatorem. Ciało strony (

) nie powinno mieć narzuconej szerokości, strona jest stroną również tam, gdzie jest tylko jej tło. Zawartość strony (pionowy pas) to osobny element i tak należy go traktować.


(Damiaan911) #7

Dzięki wielkie :smiley: