Jak usunąć AvLaunch w "Uruchamianie" w Menedżerze zadań?

Bez%C2%A0tytu%C5%82u

No właśnie, jak usunąć? AVG został usunięty z komputera tradycyjnym sposobem, oraz został potraktowany programem “avg remover” w trybie awaryjnym systemu. AVG siedzi gdzieś w systemie, gdyż nie mogę włączyć Defendera, który został wyłączony prawdopodobnie przez AVG.

Windows 8.1

Po removerze, też pełno pozostałości, czyli w punktach przywracania, w localappdata - roaming i w kilku jeszcze systemowych chronionych i niektórych ukrytych folderach, gdzie wyszukiwarki i nawet FRST nie ma dostępu.
Usuwanie pozostałości po avg jest bardzo trudne. Co do avlaunch - to masz ścieżki w rejestrze i należy znaleźć/usunąć.

Szukałem na Dysku “C” pozostałości, nic nie znalazłem (z opcją ukrytych folderów). Przeskanowałem rejestr programem CCleaner i dopiero po tym skanie, AvLaunch zostało usunięte. Defender też działa.

Natomiast od wczoraj Windows Update wyszukuje aktualizacje w nieskończoność, ale to już temat osobny.

Możesz jeszcze użyć: https://www.dobreprogramy.pl/AVG-Remover,Program,Windows,82398.html
Nawet teraz.

Ok, już sprawdzam.

Można anulować “oflagowanie do moderacji”?

@Astor444 AVG Remover coś znalazł, po skanie uruchomiłem kompa ponownie.

“Po drodze” był tam taki przycisk “Anyway”. Jeśli go nacisnąłeś to OK. Być może program wyłączył Ci podczas pracy Windows Defendera, to trzeba go włączyć po restarcie.

No, nie widziałem przycisku “Anyway”, więc nie nacisnąłem go.

To szkoda! Bo był na pewno na drugim oknie. Chociaż mogę się mylić, bo taka opcja występuje, ale wtedy, gdy program widzi, że AVG jest już odinstalowane. Po prostu “anyway” czyści dokładnie rejestr Windowsa z pozostałości po AVG.

Tak czy inaczej, chyba już wszystko co związane z AVG, zostało już usunięte.

Nic nie zaszkodzi jeśli uruchomisz go nawet bez potrzeby :grinning: