Jak w temacie nie wiem jak usunąć firewall ActiveArmor. Sprawia ona mi wiele problem dlatego chce ja odinstalować a nie wiem jak to zrobić . Z góry dziękuje za porady 
Pozdrawiam
Jak w temacie nie wiem jak usunąć firewall ActiveArmor. Sprawia ona mi wiele problem dlatego chce ja odinstalować a nie wiem jak to zrobić . Z góry dziękuje za porady 
Pozdrawiam
Active Armor?
A nie Online Armor?
Ja miałem kłopoty z Online Armor z promocji na Giveaway of the Day,więc się go pozbyłem i wróciłem do zapory systemowej.
Jeśli chodzi o pozbycie się to użyj Revo Uninstaller,następnie wyczyść jeszcze ewentualnie CCleanerem,restart komputera i już.
Pytam się o nazwę,gdyż nie spotkałem się z taką nazwą,którą wymieniłeś (wymieniłaś).
Pozdrawiam.
P.S.Pewnie o to chodziło? > http://www.nvidia.pl/object/security_pl.html
Może i na to Revo coś pomoże.
a w dodaj/usun programy go nie ma?
Na pewno ActiveArmor , a w dodaj/usuń program nie ma czegoś takiego .
Z tego co wyczytałem to jest to zapora hardware, dodana ze sterownikami do chipset’u płyty głównej, na pewno ma panel kontrolny, w którym prawdopodobnie da się ją wyłączyć, sprawdź czy w panelu sterowania Nvidia nie ma odnośnika do ustawień tej zapory i spróbuj ją w tym miejscu wyłączyć.
Pobieramy:
Wykonujemy to:
Usuwamy programy za pomocą Revo Unistaller
Następnie pobieramy:
i wykonujemy: (wystarczą 2 pierwsze punkty)
Tylko jest jeden Problem. W spisie programów nie ma takiego czegoś jak ActiveArmor ;d . Co w tej sytuacji ?
Powtarzam, ta zapora nie jest w “postaci” widocznego programu dla systemu, który można odinstalować przy użyciu Revo lub apletu Dodaj/usuń programy, znajdź panel sterowania tej zapory i ją wyłącz, bo odinstalować raczej się jej nie da, nie mam co do tego jednak 100% pewności.