Jak usunąć klej spod naklejek z obudowy laptopa?

Wnerwiają mnie te “setki” naklejek na obudowie mojego laptopa więc postanowiłe je odkleić. Na próbę odkleiłem jedną, ale widzę, że usunięcie kleju spod tej naklejki stanowi problem. Ma ktoś pomysł jak ten klej usunąć?

Czy ty przypadkiem nie zerwałeś plomb gwarancyjnych??

Czylli świadomie uśmierciłeś sobie gwarancje na niego.

Chodzi raczej o naklejki “Windows vista” itd… Z plomb gwarancyjnych nie zostaje klej. Chyba najlepsza metoda to woda + pocieranie czymś miękkim, np. palcem. Ale nie radzę odklejać - zostaną po nich ślady na plastiku. Chociaż mi już się brudzą te naklejki od rąk, więc chyba też o tym pomyślę.

ja na swoim też miałem - zerwałem a klej (zostało bardzo malo w kilku miejscach) usunąłem takimi chusteczkami do czyszczenia kompów, nie został nawet najmniejszy ślad

Może benzyna ekstrakcyjna? Ale nie wiem cyz nie zniszczy obudowy.

Może spirytus? Dość dobrze radzi sobie z klejem i jest raczej bezpieczny.

Nic z tych rzeczy.

Wystarczą chusteczki, o których pisał skrzek. Są rzeczywiście bardzo skuteczne.

Odkleiłem naklejkę z logo Intel Atom. To raczej nie jest żadna plomba, a zaczynało to wyglądać mało estetycznie, bo naklejka ta zaczynała sie rozwarstwiać i górna jej warstwa (taka przezroczysta folia) zaczynała odchodzić. Benzyna może sobie poradzić nie tylko z klejem, ale również z farbą na obudowie dlatego nie będe ryzykować tej metody. Spirytusem? Próbowałem takim “studenckim”, ale też średnio to poszło. Takich chusteczek nie mam, ale raczej ich kupować nie będę. W moim przypadku kluczem do rozwiazania tego problemu okazał sie palec i cierpliowść.