Jak usunąc kopie zapsowe motywu WP

Cześć

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, gdzie WordPress trzyma kopie zapasowe ustawień z motywu? Niestety po usunięciu motywu i po ponowej instalacji wszystkie poprzednie ustawienia motywu ładują się automatycznie… A zależy mi na czystym motywie

Z góry dzięki za odp.

Wszystko zależy od thema oraz jego ‘integracji’ w WP.

1 sposób: 

-> Deaktywacja thema

-> Usunięcie folderu z nim

-> Usunięcie ciastek i cache przeglądarki

-> Wgranie na nowo thema

-> Aktywacja 

i w… większości wypadków to załatwia sprawę. 

Niektóre themsy mieszają w bazie danych…

więc:

2 sposób:

-> Deaktywacja thema

-> Usunięcie folderu z nim

-> Usunięcie ciastek i cache przeglądarki

-> Wchodzisz w phpmyadmin i szukasz tabelki odpowiedzialnej za dany theme.

-> Dropujesz ją.

-> Wgrywasz theme

-> Aktywujesz

3 sposób jest podobny do 2. Ale zamiast usuwać całą tabelę z theme wchodzisz do phpmyadmina i szukasz " wp_options". Tam powinna być linijka odpowiedzialna za twój theme którą usuwasz. 

jest jeszcze 4 sposób (nie sprawdzałem go nigdy):

niestety 1 sposób nie działa…

2 i 3 nie próbowałem bo szczerze mówiąc nie wie o co chodzi… Mam małe doświadczenie z WP

Byłbym mega wdzięczny jakbyś napisał to w nieco inny sposób :slight_smile:

A co dokładnie masz na myśli, przez kopie zapasowe ustawień motywu? Jakiś rozbudowany  szablon  z dodatkowymi opcjami? Zainstalowane pluginy? Jeśli szablon jest z dodatkowymi opcjami, to one są gdzieś w bazie mysql skoro po usunięciu  szablonu i wgraniu na nowo są zapamiętane.

http://www.krsystem.pl

@k-9 musisz mieć dostęp do bazy danych. Np. poprzez phpMyAdmin (większość hostów go posiada). Tam otwierasz bazę utworzoną przez WP i szukasz tego co napisałem. 

ok, usunołem motywy dalej wszedłem do bazy danych tylko w wp_options znalazłem nazwe swojego motywu. Usunołem te dwie liniki. wyczyściłem cziasteczka i pamięc podręczną w przeglądarce i ją uruchomiłem ponownie. Zainstalowałem ponowie motyw i niestety nie pomogło… dalej ładują się domyśle ustawienia… te co było wcześniej…

Na innej przeglądarce sprawdzałeś? Zobacz czy poza wp_options nie ma wpisu w bazie danych o twoim theme. 

Wszystko przeglądałem… Dobra chyba zainstaluje WP jeszcze raz i założe nową baze danych. Nie chce mi się dalej grzebać.

Dzięki za odp.