Jak usunąć na stałe proces FahCore_81.exe?

WItam. Mam problem, ponieważ ta usługa/program ( bo nie wiem co to jest ) pożera mi znaczną część wykorzystania procesora - 50%. Więc da się zauważyć znaczący spadek wydajności w grach, etc… no i wiatrak zakłóca mi spokojny sen.

Menadżer zadań usuwa proces/drzewo procesów lecz jest to nieskuteczne, bo usuwa on ten proces na jakieś 10sekund :slight_smile:

Ktoś wie może co to jest, z czym to się zainstalowało, no i najważniejsze… jak to usunąć do diabła??

http://www.google.pl/search?num=100&hl= … lr=lang_pl

Spróbuj wyłączyć proces i odrazu wywalić tą aplikacje. Powinna być w C:\Program Files\Folding@Home\FahCore_81.exe

Jak nie da rady to spróbuj unlockerem.

niestety… ani w tej C:\Program Files\Folding@Home\FahCore_81.exe ani w żadnej innej lokalizacji, nie mam folderu o nazwie Folding@Home

co moge jeszcze zrobić?

Ściągnij Everesta, potem zakładka system operacyjny > procesy i zobacz gdzie to g… siedzi i potem wywal.

zrobiłem trochę inaczej. Użyłem szukajki Windowsa i pola Foldery… “zawierające tekst”. Wpisałem tam “Folding” i okazało się że siedzi to w NFS Undercover. Wywaliłem wszystko, restart i komputer wrócił do normalności. Dzięki.