Jak usunac niechciane kontakty z serwera gadu-gadu?

Moj problem polega na tym ze chce usunac niechciany kontakt z gadu-gadu najpierw z mojej listy gadu-gadu na komputerze a potem na serwerze gadu-gadu tak zebym jak importuje liste kontaktow z serwera gadu-gadu to zeby nie bylo tego kontaktu. Jak to zrobic?

Po prostu usuwasz dane kontakty ze swojej listy i następnie eksportujesz listę na serwer.

Nie zawsze tak jest. Dziewczyna miała ostatnio ten sam problem, że nie mogła zapisać nowej listy kontaktów na serwerze (GG8). W AQQ jest taka fajna opcja, iż można usunąć listę z serwera i wgrać ją z powrotem ;).

Usunolem liste z serwera i eksportowalem od nowa kontakty na serwer ale niechciany kontakt zostal czyli nie usunela sie lista kontaktow na serwerze. Jest jakis inny sposob usuniecia listy kontaktow z serwera gadu-gadu?

Może zamknij i uruchom jeszcze raz GG i dopiero importuj nową listę.

Niestety to nic nie dalo. Ktos ma jeszcze jakies inne propozycje?

Moze powinienem przejsc na AQQ skoro w AQQ sie tak da usunac i odnowa eksportowac liste na serwer?

Waszym zdaniem co jest lepsze AQQ czy Gadu-Gadu?

Dziwne, ja usuwam kontakt z listy , eksportują nową listę bez usuwania starej , importuje nową listę i jest tak jak powinno być , czyli usuniętego kontaktu na nowej liście nie ma.

Która to wersja GG?

Dla mnie AQQ jest lepsze, poza protokołem Gadu-Gadu ma jeszcze Tlen i Jabber :wink:

No i nie jest taką kobyłą jak Gadu :smiley:

Moja wersja gadu 8 bo tej wersji 10 nie ma mozliwosci ekportowania lub importowania kontaktow z serwera gadu albo na serwer gadu. Zastanawiam sie czy nie przejsc na AQQ kiedy je zainstalwalem ale niewiedzialem jak je zkonfigurowac i je odinstalowalem ale na pierwszy rzut okami sie podobalo :smiley: Hitm3n jak zkonfigurowac czy jak to sie tam nazywalo zeby poprawnie dzialalo AQQ i zeby mozna bylo gadac przez AQQ z kumplami z gadu?

Utwórz nowy profil w AQQ.

Następnie po włączeniu programu klikaj: Program :arrow: Ustawienia Gadu-Gadu :arrow: wpisz swój numer i hasło do konta :arrow: kliknij OK i voila. Powinno działać :wink: Zaimportuj jeszcze listę (Kontakty :arrow: Import/eksport), usuń ją z serwera, wyrzuć kontakt, którego nie chcesz i wyeksportuj z powrotem na serwer. Po imporcie już go nie powinno być na liście.

jacek2010 popraw błędy - na forum używamy polskiej pisowni. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj ten temat.

viewtopic.php?f=16&t=394978