Całkiem przypadkowo czytając jeden z artykułów w którym był podany kod * # * # 4 6 3 6 # * # * wklepałem go do swojego Redmi 9 przy czym pojawiły mi się różne opcje, ale jedna z nich co poszukiwałem jej wcześniej pojawiła się niespodziewanie, a chodzi o opcję Wyświetl Numery Usług w której to opcji znajduje się lista numerów alarmowych jak i do sieci Plus.
Przy czym te numery właśnie zawsze są synchronizowane do Kontaktów Google po ponownym uruchomieniu Redmi 9. Zawsze pojawiają się na liście i trzeba je ręcznie usuwać, mimo że nie ma ich zapisanych na karcie SIM, karta SIM jest całkiem pusta, a występują właśnie tylko w Numerach Usług jak na screenie poniżej
i nie ma ich możliwości usunięcia, nawet przytrzymanie danego numeru nie pokazuje opcji żadnych opcji żeby można było usunąć numeru.
Jak można usunąć pokazane numery telefonów z opcji „Wyświetl Numery Usług” tak żeby nie były synchronizowane do Kontaktów Google po ponownym uruchomieniu Redmi 9?.
Ja długo szukałem odpowiedzi na to pytanie i do tej pory nie znalazłem (Orange), a zastosowałem wszystkie zaproponowane metody. Każda warta tyle samo, czyli guzik. Co bym nie robił numery wracają do listy kontaktów.
Jeśli ktoś zna skuteczne rozwiązanie to sam jestem ciekawy.
@format_c dzięki za odpowiedź. Hm… nie myślałem że tak to wygląda że ciężko jest usunąć owe numery.
Owszem tak jak pisze @krystian3w patrzyłem też wcześniej niż napisałem posta na Sieci odnośnie usuwania numerów z Wyświetl Numery Usług, były tam porady / sugestie co jak na dwóch spróbowałem to nic to nie wnosiło do sprawy, numery nadal są i są one na tyle zastanawiające że je można usunąć z Kontaktów Google, ale po uruchomieniu ponownym smartfona powracają.
Pomimo wielu prób nie udało mi się usunąć numerów z opcji Wyświetl Numery Usług, które to numery pojawiają się po każdym ponownym uruchomieniu smartfona i są synchronizowane do Kontaktów Google.
Pobrałem ze Sklepu Play apkę SIM Contacts Manager https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dev.simcontactsmanager&hl=pl by usunąć kontakty z karty SIM, owszem kontakty zostały usunięte, ale co z tego jak i tak po ponownym uruchomieniu pojawiają się w opcji Wyświetl Numery Usług jak i na koncie Google Kontakty, na karcie SIM ich nie ma.
Czyżby całkiem nie było możliwość by usunąć owe kontakty z opcji Wyświetl Numery Usług tak by się już nie pojawiały po ponownym uruchomieniu i nie były synchronizowane do Google Kontaktów?.