Jak usunąć ochronę przed zapisem z pendrive'a? Jak sformatować "dysk" z ochroną przed zapisem?

Witam, posiadam pendrive 16gb sandisk, stało się to przy podłączeniu do systemu windows 8.1 i to raczej wina tego badziewnego systemu, próbowałem metody:

1: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies, 

2:  DISKPART   SELECT LIST DISK   CLEAN  …

3: UMPtools

4: formater

5:chipset…

6: nie ma przycisku (to gadają tylko jacyś niekompetentni ludzie, ale cóż)

7:total comander

8: HDD Low Level Format Tool

9:KillDisk 

10:GParted

11:

JESZCZE NIC NIE POMOGŁO

GPARTED (Delete & Create new partition table : msdos) ?

http://heanet.dl.sourceforge.net/project/gparted/gparted-live-stable/0.19.0-1/gparted-live-0.19.0-1-amd64.zip

To nie wina systemu tylko Twoja ! Po włożeniu pendrive , karty pamięci , lub dysku nie należy go odłączać przed upływem 30 sekund (odczytywana jest tabela partycji MFT) . Urządzenie możemy wyjąć po tym czasie przy założeniu , że nie jest dokonywany na nim odczyt lub zapis , a i okno Exploratora Windows “nie zawadzi” zamknąć ! Ot takie “szkolne ABC” które stosuję od lat i nigdy mi się takie historie jak Tobie nie przydarzają ! W przypadku uszkodzenia tabeli MFT (system plików RAW) WINDOWS i programy działające pod WINDOWS-em są “bezradne” ! Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło “naprawić” znajomym (którzy w/w zasady mają w głębokim poważaniu) pendrive czy karty SD z aparatu fotograficznego (po uprzednim odzyskaniu zdjęć używając DIGITAL IMAGE RECOVERY 1.47 ) za pomocą WINDOWS-a czy tego typu programów .

P.S.

Jest jeszcze tzw. “bezpieczne usuwanie sprzętu” , które należy bezwzględnie stosować w WINDOWS XP . Ale kto ma ma na to czas ? 

Spróbuj jeszcze raz użyć programu diskpart, ale wykonaj w odpowiedniej kolejności wszystkie poniższe polecenia. To oczywiście wymaże wszystkie dane, jeśli coś tam jeszcze jest:

1. Uruchom Wiersz polecenia – naciśnij Windows i R po czym wpisz cmd, a następnie naciśnij Enter.

2. Uruchom diskpart - wpisz w Wierszu polecenia diskpart i naciśnij Enter.

UWAGA: Od kolejnego kroku wszystkie polecenia będą wpisywane w programie diskpart.

3. Wpisz list disk i naciśnij Enter.

4. Wpisz select disk X i naciśnij Enter. (X oznacza cyfrę, która identyfikuje docelowy nośnik - patrz pkt. 3).

5. Wpisz attributes disk clear readonly i naciśnij Enter.

6. Wpisz clean i naciśnij Enter.

7. Wpisz create partition primary i naciśnij Enter.

8. Wpisz active i naciśnij Enter.

9. Wpisz format fs=fat32 quick i naciśnij Enter (w przypadku kopiowania na pendrive większych plików, zamiast fat32 wpisz ntfs; jeśli chcesz dokonać normalnego formatowania zamiast szybkiego, to pomiń quick).

10. Wpisz assign i naciśnij Enter.

"KAZDAN63" jeszcze rozpracowuje ten program z linku i nie mam pojęcia jak go uruchomić (programik którego nie da się włączyć uznaję że nie działa); w innych systemach (Xp, W7) jakoś tak robiłem i pierwszy raz spotkałem się z czymś takim przy systemie W8

"Aestumatio" CZYTAJ PUNKT “2”, ale sprawdziłem jeszcze raz i mogę powiedzieć jeszcze raz, że NIE DZIAŁA, konkretnie po komendzie CLEAN wyskakuje że dysk chroniony …

Nagrać bootowalną płytę (jako obraz .iso) lub kartę SD , pendrive (np. YUMI) i uruchomić ponownie komputer (FIRST BOOT : CD lub USB , UEFI : LEGACY , SECURE BOOT - OFF) .

TO NIE JEST PROGRAM DO URUCHOMIENIA W WINDOWS !!!

Uszkodzony pendrive, nic więcej nie wymyślisz. Wyślij na gwarancję jeśli takową masz.