Jak usunąć pliki nie do usunięcia?

Witam.

Zainstalowałem sobie Vistę (30 dni testową) ale szybko ten system mnie zaczął irytować (te ciągłe problemy z kompatybilnością nawet po wgraniu sp1).

Że miałem mało miejsca na dysku i dużo ważnych plików na dysku C więc postanowiłem nie formatować tej partycji.

Ponieważ mam jakąś wersję XP która działa z płyty (bez instalacji) więc po odpaleniu tej płyty chciałem usunąć folder Windows i Program Files z dysku.

O ile udało usunąć się folder Program Files… o tyle Windowsa już tak łatwo się nie da. Usunęły się tylko niektóre gałęzie (np. system 32 i podobne)

Ale co ciekawe można było zmienić nazwę folderu Windows co też uczyniłem.

A teraz obecnie mam XP zainstalowane i 6,5 giga jakichś śmieci których w żaden sposób nie da się usunąć.

Probowałem nawet z DOS-a (deltree)

Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to wywalić ?

Te pliki są chronione w jakiś sposób przez system chyba. Nie wiem.

Jeżeli potrafisz obsługiwać linux to możesz tak:

Wrzucic plyte z jakims distro linux co moze dzialac jako livecd i najlepiej ma od razu ntfs-3g (Wydaje mi się że ubuntu 8.04 juz ma ten sterownik standardowo)

• Podmontować partycję ( z wykorzystaniem ntfs-3g zeby miec mozliwosc zapisu na partycji ntfs)

• Usunąć to co niepotrzebne (w konsoli: rm -rf sciezka_folderu, ew. z sudo jakby normalnie bylo za malo uprawnien)

• Odmontować

I już

Powinno pojsc bezproblemowo gdyz ogolnie linux nie respektuje zadnych takich zabezpieczen windowsowskich i mozna robic z zabezpieczonymi plikami co się chce