Jak usunąc syf z kompa?

Pakują mi sie do kompa różne programy typu mssec.exe. Jak sie ich pozbyc na całe, bo reinstalka windowsa nie pomogła, wylączylem tez posłańca bo co raz jakis blad wywalał.

Pomóżcie bo mi kompa zamula. :frowning:

log z hijackthis

oraz z silent runners

tak więc… ciągnij program odkurzacz oraz reg claner, oba mają polskie wersje. Ja tymi programami robię wszystko. One optymalizują pracę komputera i usuwają śmieci. Reinstalacja systemu nic nie pomaga bo śmieci nie wyżucisz jedynie format jak już coś. Ale jak nie chcesz formata to zapodaj sobie te programy. I najpierw odkurzacz. Wyczyści Ci nieużywane pliki systemowe oraz śmieci za pierwszym razem będzie tego ok 100MB!! potem reg claner, i on usunie błędne wpisy z rejestru. W tym programie też usuniesz programy uruchamiane w autostarcie, przez co komp będzie szybciej się uruchamiał. Jakby byłu jeszcze jakieś pytania to pisz…

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable (wszystkie znaczki maja być na zielono, jezeli któryś z nich bedzie na żółto to go zostaw). Po użyciu narzędzia wymagany jest restart.

Start => Uruchom => Wpisz polecenie services.msc => Zatrzymaj i wyłącz usługę Win32 Login Service

Użyj narzędzia SmitFraudFix (opcja 2 w trybie awaryjnym). Potem sprawdz co będzie z tego co wskazałem poniżej i usuń: (wszystko oczywiście robisz w trybie awaryjnym z wyłączonym przywracaniem systemu)

Pliki i foldery zaznaczone usuwasz ręcznie z dysku natomiast wpisy w HijackThis.

Po wykonaniu w/w dajesz nowy log z HijackThis plus możesz z SilentRunners.

Wielkie dzięki :slight_smile: ,

chyba się udało bo nie zamula mi tak już kompa i neta :lol: , ale zostaly jeszcze puste (odchaczone)wpisy w narzedziu konfiguracji systemu zakładka uruchamianie. jak te wpisy wywalic ?

do tadeuszek -> skąd mogę zassac program odkurzacz ?

log z hijackthis

i log z silent runers

Czysto :slight_smile:

Przeczyść rejestr (polecam do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344), zrób defragmentację, oraz przejrzyj: Optymalizacja XP

Wejdź: Start --> uruchom --> msconfig i w zakładce uruchamianie odznacz (według Ciebie) niepotrzbne przy autostarcie programy :slight_smile:

program odkurzacz masz w dziale http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=59&id=1188

Pobierz i zainstaluj Servic Pack 2 stąd:

http://www.microsoft.com/windowsxp/sp2/default.mspx