Witam, mam duży problem, na imię ma Win32:Trojan-gen, co parę minut atakuje i wywala mi explorer.exe(próbowałem go podmienić z konsoli odzyskiwania systemu, ale niema do niego dostępu-na początku myślałem ze problem leży właśnie po stronie tego pliku) tray sie wiesza, i wyskakuje mi masa komunikatów, komp sie muli(Intel Core 2 Duo 2.4, 4gb Ramu 800mhz itp. a zachowuje sie jak stary pentiak :/) z dnia na na dzień jest coraz gorzej, cały dzień skanowałem dysk Avastem, mam Kerio, który blokuje mi ataki z zewnątrz, Spyboot nie pomógł inne typowo auto-softwarowe zabiegi tez w sumie nic nie dały, zostało mi chyba tylko i wyłącznie ręczne czyszczenie systemu i rejestru.
Niestety format c nie gra roli jak narazie…
poniżej wklejam logi z HijackThis’a, Silent Runners i ComboFix’a
avast właśnie ten plik wykrywał mi jako Win32… ale nie da się go usunąć, tzn. po usunięciu plik sie odnawia, skanowałem przy uruchamianiu kompa, i w trybie awaryjnym, nic to nie daje
w takim razie czekam na dalsze wskazówki. Dziękuje i Pozdrawiam.
>>Plik>>Zapisz jako… >>>CFScript (najwygodniej będzie, jeśli zapiszesz w takiej lokalizacji, by ikonka CFScript.txt znalazła się obok ikonki ComboFix.exe )
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na plik ComboFix.exe (czyli ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe )
– podobnie jak na tym obrazku –>
(jeśli pojawi się pytanie " 1 or 2" - to wpisz 1 i naciśnij ENTER) Ma się rozpocząć usuwanie. (i powstanie log)
okurde, fakt, rzeczywiście rano włączyłem kompa i usunąłem ten plik avastem, zamiast zrestartować, poczekać az kh… sie reaktywuje i stworzyć nowego loga gmerem zbyt sie pospieszyłem całkiem o tym zapomniałem.
standard:( co to za syf którego sie nie da usunąć? a najgorzej ze świeżo po stawianiu systemu zainfekował mi sie laptop bardzo podobnym gównem, nie wiem co mam o tym myśleć 2xformat?