Cześć
Chciałbym się zalogować do routera ,edimax’a.Niestety zapomniałem jaka jest nazwa użytkownika.Czy jest jakiś sposób na uzyskanie nazwy użytkownika?System windows seven.
Cześć
Chciałbym się zalogować do routera ,edimax’a.Niestety zapomniałem jaka jest nazwa użytkownika.Czy jest jakiś sposób na uzyskanie nazwy użytkownika?System windows seven.
W większości routerów domyślna nazwa użytkownika to po prostu admin Chyba, że masz możliwość zmiany nazwy użytkownika?
Pozdrawiam!
No właśnie mam,chyba.I chyba kiedyś tam nazwę się zmieniło.Bo próbowałem admin/1234 ale nie pasuje.Próbowałem nazwę użytkownika dać jako admin a jako hasło dać moje obecne i również nie pasuje,ehh.A znajomy jakoś zalogował się do routera i wtedy chyba też nie pamiętałem nazwy użytkownika ,hasło wtedy także zapomniałem.
Zrób reset i ustaw na nowo ;p
Sposobów na wejście do ustawień routera bez pasów ci nie podamy ze względu na to że router nie koniecznie musi być twój ;p
Hmm,czy ja robię coś źle?Bo nie mogę zresetować routera.Gdy klikam kilka razy w guziczek reset to połączenie się zrywa.Lecz po ponownym uruchomieniu komputera,hasło dalej jest takie samo,nazwa użytkownika pewnie też.Próbowałem wpisać domyślne lecz nie pomogło.
Przytrzymaj tak z 20 sec guziczek, odczekaj chwile i wyłącz, a po kilku sec włącz. Jak to nie da efektu to śmietnik ;]
pzdr
Trzymaj przycisk reset tak długo aż diody zgasną i się zaświecą na nowo lub będą migać
Pozdrawiam!
spróbuj login:admin password: epicrouter lub login: admin password: admin lub login:admin password: bez hasła
Wszystko działa,dzięki Panowie.