Jak uzyskać nazwę użytkownika dla zalogowania się do routera

Cześć

Chciałbym się zalogować do routera ,edimax’a.Niestety zapomniałem jaka jest nazwa użytkownika.Czy jest jakiś sposób na uzyskanie nazwy użytkownika?System windows seven.

W większości routerów domyślna nazwa użytkownika to po prostu admin :slight_smile: Chyba, że masz możliwość zmiany nazwy użytkownika?

Pozdrawiam!

No właśnie mam,chyba.I chyba kiedyś tam nazwę się zmieniło.Bo próbowałem admin/1234 ale nie pasuje.Próbowałem nazwę użytkownika dać jako admin a jako hasło dać moje obecne i również nie pasuje,ehh.A znajomy jakoś zalogował się do routera i wtedy chyba też nie pamiętałem nazwy użytkownika ,hasło wtedy także zapomniałem.

Zrób reset i ustaw na nowo ;p

Sposobów na wejście do ustawień routera bez pasów ci nie podamy ze względu na to że router nie koniecznie musi być twój ;p

Hmm,czy ja robię coś źle?Bo nie mogę zresetować routera.Gdy klikam kilka razy w guziczek reset to połączenie się zrywa.Lecz po ponownym uruchomieniu komputera,hasło dalej jest takie samo,nazwa użytkownika pewnie też.Próbowałem wpisać domyślne lecz nie pomogło.

Przytrzymaj tak z 20 sec guziczek, odczekaj chwile i wyłącz, a po kilku sec włącz. Jak to nie da efektu to śmietnik ;]

pzdr

Trzymaj przycisk reset tak długo aż diody zgasną i się zaświecą na nowo lub będą migać :slight_smile:

Pozdrawiam!

spróbuj login:admin password: epicrouter lub login: admin password: admin lub login:admin password: bez hasła

Wszystko działa,dzięki Panowie. :smiley: