Jak w Chrome (Google News) ustawić by automatycznie wyświetlało wiadomości z kraju?

Jak w Chrome ustawić by automatycznie wyświetlało wiadomości z Polski w Google News, teraz nie wiedzieć czemu wyskakują mi edycje zagraniczne i za chiny nie mogę tego zmienić poza przejściem na ręczny tryb zmiany kraju i dociec jak to ustawić, googlowałem, pamięć podr. i cookies czyściłem i nadal nic.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Szukałem i nie da się.
Jedyne wyjście, to wejść w polskie wiadomości i dodać stronkę do zakładek.

Obrazki ze slimjeta - ma wszystko to, co chrome.

Tak tak dokładnie tak to wygląda i teraz wiem już nieco więcej, jest chyba jakiś powszechny problem w tej chwili w Chrome wg ich supportu jak wyczytałem w Googlach, wiedzą o tym i mają to naprawić być może wraz z kolejną poprawką w nowej wersji. Nie wiadomo jednak o co dokładnie chodzi.

Ustawienia spersonalizowane przeglądarki są w porządku, nic tam nie było zmieniane a jednak coś jest nie tak.
Pozostaje chyba tylko czekać.

1 polubienie

Ja bym powiedział że to błąd w stronie - brak jakiejkolwiek identyfikacji z jakiego kraju jesteśmy np. choćby po sufiksie .pl lub preferowanym języku jak włączasz z głównej ?hl=pl.

Ja bym powiedział, że to bug google w konkretnym przypadku. Generalnie błąd występuje we wszystkich przeglądarkach.
Mam inne usługi google w języku polskim, a identyfikacja kraju nie przestawia się z automatu w wiadomościach google.

https://news.google.pl/news/?ned=pl_pl

1 polubienie

To my wiemy i ten link już był. Chodzi o to, że klikając w kwadracik usług google na stronie głównej google.pl - jest tam ikona google wiadomości i domyślnie wyskakują angielskie wiadomości. trzeba przełączać na polskie.
Nie da się tego przestawić na stałe i w tym jest problem.

Potwierdzam problem rozwiązany i oby już nie wystąpił.

1 polubienie