Witam mam problem z savami w grze F1 2010 a mianowicie miałem formata i zachowałem sobie save z folderu My Games i z Codemasters znajdującego się w danych aplikacji, gdy mam nowo zainstalowana grę skopiowałem sobie te pliki ale gra nie odczytuje ich tak jakby ich nie było. Pomocy, kończyłem już 1 sezon i głupio trochę zaczynać od nowa. Pozdrawiam.
A spróbuj tak zrobić: zainstalować grę, przejechać 1 wyścig zapisać grę i na miejsce tych wgrać te stare może tak pójdzie
Nie grałem w tą grę to nie wiem po jakim czasie można “save” zrobić, dlatego piszę żebyś przejechał 1 wyścig
Ave
Witaj
Kumpel ma dokładnie to samo i co prawda jeszcze problemu nie rozwiązałem, ale mam już pewną hipotezę. Zapewne grałeś przed formatem w wersje 1.0 bez patcha a teraz najpierw wgrałeś patch 1.1 i dopiero wgrałeś SAVE? Jeśli tak to spróbuj zainstalować grę na nowo wrzucić SAVE zobaczyć czy działa i dopiero zaktualizować grę. Co prawda jeszcze tego nie sprawdzałem bo czasu brakło, ale jeśli było tak jak napisałem to sprawdź przy okazji będę mieć pewność
Pozdrawiam.
xxxxxx , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978
Robiłem to na czystej wersji bez patcha, tak tez myślałem że na czystej lepiej ale to nie to :?
To niestety ja nie mam pojęcia Wszystko przez GfWL
Co ciekawe (sam zresztą spróbuj), gdy stworzy się nowy profil i usunie SAVE z moich dokumentów to ten profil dalej istnieje… SAVE musi być całkiem gdzie indziej więc wydaje mi się, że i tak się już z tym nic nie zrobi, ale popróbuje dalej. W razie gdyby udało Ci się z tym uporać daj znać pewnie niejeden będzie mieć taki problem
Aby savy od f1 2010 działały należy skopiować 2 foldery:
w przypadku systemu windows xp
-
C:\Documents and Settings(nazwa użytkownika)\Moje dokumenty\My Games\FormulaOne
-
C:\Documents and Settings(nazwa użytkownika)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\XLive
Borykałem :shock: się z tym problemem 3-krotnie po reinstalkach systemu i w końcu udało się ostatnim razem .
Jeśli chcemy użyć starych savów w systemie windows7 należy skopiować je odpowiednio do folderów:
-
C:\Users(nazwa użytkownika)\Documents\My Games\FormulaOne
-
C:\Users(nazwa użytkownika)\AppData\Local\Microsoft\Xlive
-
to lokalizacja zapisów konkretnej gry w naszym przypadku to f1 2010
-
tu znajdują się zapisy usługi xlive bezpośrednio powiązane z zapisami z lokalizacji 1)
Jeśli ktoś nie posiada kopi z tych 2 lokalizacji niestety same savy nie wystarczą.
Proszę o ewentualne odpowiedzi w tym temacie jeśli komuś udało się uruchomić w ten sposób zapisy z tej gry.
Gdzie te pliki trzeba skopiować?