Siemanko, mam dość głupi problem… Jak mogę włączyć 3G w telefonie?? Kiedyś ona była wyświetlała się przy pasku zasięgu, po czym od dawien dawna mam literkę H i ślad zaginął po 3G.
Wie ktoś może jak pomóc?
Dzięki wielkie
Siemanko, mam dość głupi problem… Jak mogę włączyć 3G w telefonie?? Kiedyś ona była wyświetlała się przy pasku zasięgu, po czym od dawien dawna mam literkę H i ślad zaginął po 3G.
Wie ktoś może jak pomóc?
Dzięki wielkie
Skoro masz literkę H to znaczy, że usługę 3G masz włączoną.
Ikonka zmienia literkę w zależności od prędkości jaką Twój nadajnik w pobliżu oferuje na przykład:
E - EDGE
H - HSDPA
3G
4G - LTE
Ich kolejność na podstawie prędkości od najwolniejszej do najszybszej to E < 3G < H < 4G(LTE)
Więc skoro masz literkę H to znaczy, że masz teraz szybszego neta niż jak miałeś ikonkę 3G
Aha fajnie, dziękówka. Tylko zastanawia mnie dlaczego kiedyś miałem 3G, a teraz już nigdzie nie mam… Obojętnie gdzie jestem to zawsze H, jakby 3G umarło
A i nie mam w ustawieniach sieci GSM/WCDMA czy jakoś tak. A kiedyś miałrm do wyboru tryb sieci… moze byc to spowodowane zmianą ROMU?
Ta opcja jest tylko inaczej się nazywa
Nie wiem co masz więc Cię nie naprowadzę
Co do tego, że 3G nie masz “nigdzie” po prostu u Ciebie w rejonie wszystkie nadajniki zostały ulepszone i nie ma u Ciebie już 3G samego w sobie