Jak włączyć Diskeepera w Trybie Awaryjnym??
A tak po prostu się nie da ??
Jak nie, to spróbuj uruchomić systemowego defraga.
Diskeeper, zarówno w wersji Lite jak i Pro, integruje się z nim i go zastępuje.
W obu przypadkach sie nie da!!
Wyskakuje cos takiego
To dlatego, że Diskeeper ma na stałe uruchomiony proces DKService.exe.
Przejście w tryb awaryjny najwidoczniej go wyłączyło.
Nie wiem, czy to się uda, bo nigdy nie próbowałem, ale spróbuj odszukać ten proces w katalogu programu i pacnąć go ręcznie.
Ma to rozszerzenie *.exe, więc może pójdzie.
Jak już to zrobisz, to sprawdź, czy masz go w uruchomionych procesach, bo może być tak, że proces się odpali w sposób niewidoczny dla użytkownika.
Ale uprzedzam - nigdy tego nie robiłem, więc nie wiem, jakie to będzie miało skutki.
A cos moze sie zrypac?? Bo inni mowia ze mozna zrobic Defragmentcje w Awaryjnym i chcialbym to zrobic!!
Zduś proces , i wyłącz jego usługę w panel sterowania>>>narzędzia admin>>>Usługi . Restartuj kompa.
Ps.
Sorry - cosik pomyliłem On ma jeszce Usługę i widicznie w awaryjny nie działa ale systemowy tak.
Co do próby uruchomienia go w awaryjnym moim sposobem, to właśnie spróbowałem i d… blada - proces się odpala, ale program wali komunikat, że nie ma go na liście uruchomionych przy starcie.
Tak więc jesli pomysł Phylby-ego nie wypali, to chyba nie pozostanie ci nic innego, jak odinstalować Diskeepera i zrobić defraga systemowym.
Ale Magic napisał
Pokombinuj z uruchamianiem selektywnym w msconfig . To coś podobnego to trybu awaryjnego . Ale co i jak to dokładnie nie wiem.
OK
Wobec tego masz dwa wyjścia :
- Odinstalować Diskeepera
albo
2.Zrobić defragmentację w trybie normalnym.
Chyba, ze ktoś ma pomysł, jak dodać Diskeepera do listy programów uruchamianych na starcie trybu awaryjnego (o ile coś takiego wogóle da się zrobić :? ).
Właśnie nie chce zabardzo bo mi nie robi do konca defragmentacji Pozostawia niektóre pliki i nic z nimi nie robi
A wyłaczyłeś anyt wira . Przywracanie systemu , inne działające programy ???
Polecam ci jeszce System Mechanic 5 Defragnentuje plik wymiany , klucz resestru w czasie botowania , system32b itd. Zaje ten tego , programik .
Antywira i innych programów nie wyłączyłem :oops: a przywracanie mam wyłączone Zaraz zobacze programik. Ojej 31 MB ile mi sie to bedzie sciagac!!??
Niestety ale zaraz musze wyjscwiec lipa
OK, Dzieki link nie dzial:) ale sobie poradziłem. Plak potrafi A szkoda ze tego Diskeepera nie można
no ale co zrobić
------ post 2 --------
http://img228.echo.cx/my.php?image=schowek011bx.jpg
Tal wyglada defragmentacja w Awaryjnym!! Ico?? Tez lipa
Już któryś raz z kolei prose co używanie opcji zmień.Lazikar