Jak włączyć dźwięk folderów po wchodzeniu w niego

Witam mam pytanie w jaki sposób włączyć dźwięk folderów np. po wejściu w niego u mnie dźwięk wygląda tak https://scr.hu/4LRz7D
Dzięki

Spróbuj powoli przejrzeć listę i znaleźć tam opcje „rozpoczęcie nawigacji” i tam sprawdzić czy masz przypisany plik muzyczny. Opcja powinna być w zakładce „Eksplorator plików” na tamtej liście.

Dodatkowo otwórz sobie mikser głośności i opcje „systemowe” pogłośnij / wyłącz wyciszenie.

nie za bardzo rozumiem jak mam sprawdzić czy mam plik muzyczny wchodzę w dźwięk szukam „rozpoczęcie nawigacji”
klikam przeglądaj i co dalej trochę nie zrozumiale to napisałeś .a w mikserze mam wszystko ok na maska i mam odznaczone wyciszenie
Dziękuję

Kliknij “ppm” na głośniczek w zasobniku i wybierz dźwięki następnie przesuń suwakiem aż znajdziesz “Eksplorator plików” i tam jest “Rozpoczęcie nawigacji” zaznacz i w okienku “dźwięk” nastaw na “brak” i kliknij na “zastosuj” i OK

Prawym na głośnik w trayu_> Dźwięki -> zaznacz jak na zrzucie -> zastosuj + ok

wygląda to u mnie tak i nadal nie ma dźwięku zrobiłem dokładnie tak samo jak pisaliście

Ehhh, widać że mam pomroczność jasną :smiley: W tamtym miejscu ustaw sobie dźwięk taki jaki sobie życzysz :wink:

wolałbym żeby był nie taki jak chce tylko podstawowy dźwięk folderów :stuck_out_tongue:
bo coś kiedyś szperałem z dźwiękiem i coś zepsułem

Nie zwracaj uwagi na górną opcję bo ja w ogóle nie używam dźwięków, wybierz z listy tak jak na zrzucie :slight_smile:

1 polubienie

Już działa :3
Wielkie Dzięki :slight_smile:

z screenow wynikało że nie masz przypisanej, to po nazwie plików z listy można było znaleźć a jak nie było to z internetu pobrać ten plik wav.