Jak włączyć ten compiz w Ubuntu 7.10? Niby on jest zainstalowany juz w systemie a woogle nie działa. Mam karte graficzna Readon 9550 i kiedys na ubuntu 7.04 udało mi się uruchomić compiz z tymi jego wszystkimi efektami. A teraz nie wiem co mam zrobic. Zawsze muszę od początku instalować system przez te efekty graficzne bo jakieś błędy wyskakują.
Sterowniki instalowałem przez system>administracja>menadżer sterowników właściwościowych ale i tak to nic nie daje, a nawet na 7.04 gdy mialem wyłączone te sterowniki to działał mi compiz. Z włączonymi nie chciał się woogle uruchomić.
Wiec może ktoś napisać jak uruchomić ten compiz w ubuntu 7.10 na mojej karcie graficznej?
Chyba zainstalowały się te sterowniki do ATI. Nie wiem gdzie to sprawdzić. I co dalej zrobić aby te efekty pulpitu działały? Gdy wybieram ppm na pulpicie zmień tło pulpitu>efekty wizualne to cokolwiek wybiorę dostaje taki komunikat
ten temat trochę mi pomógł uruchomić compiz. Ale strasznie zamulał. Musze znaleść jakiś dobry sposób na instalacje sterowników do Readona 9550 przez terminal.
Czy ktoś ma jakiś dobry sposób na instalacje tych sterowników bo poprzez Envy lub menadzer sterownikow wlasciwowch nie dziala