jak włączyć tą funkcję? Co trzeba spełnić? Czy ustawię funkcję jako aktywną czy nie stan się nie zmienia. Jest nieaktywne. Dużo filmów z platform streamingowych oglądam właśnie na monitorze PC i jestem ciekaw czy w ten sposób można poprawić ich jakość.
Proszę o pomoc.
A to sobie poczytałeś ?
…oczywiście! - nie jestem debilem! Mam RTX 3060 Ti, poza tą nieszczęsną kartą mam dość nowy sprzęt. Moja przeglądarka to EDGE. Nie widzę powodu czemu nie mógłbym aktywować nVidia RTX VIDEO SUPER RESOLUTION?
Dla mnie to jest chore…
Kombinacje, odpowiednia przeglądarka, konkretny program, nie każdy streaming.
Jedne wersje sterów to psują inne naprawiają, w10 nie bardzo lubi się z tym.
Zależność wskaźnika włączenia od tego czy materiał oglądany leci czy jest pausa.
Może to dopracują, póki co ja nie potrafię tego aktywować. Mam Windows 11 24H2. Trudno…
Hej,
Jak zaznaczasz Super Resolution to dajesz automatyczną jakość i akceptujesz okienko?
też próbowałem i stan nie ulega zmianie - ciągle nieaktywny.
Dobra to inaczej:
- podaj numer sterowników Nvidia
- jaki masz monitor
- jaką masz rozdzielczość ustawioną
- nagraj filmik kroków jakie wykonujesz
monitor Monitor Xiaomi Mi Curved 34" BHR5133GL, rozdzielczość 3440x1440
Windows 11 24H2 (tryb oszczędzania energii ustawiony na wysoką wydajność)
A pokaż mi proszę zakładkę w panelu Nvidii - Ustawienia 3D - 2 zakładka „zarządzanie ustawieniami 3D”
A 1 zakładka „wyreguluj ustawienia obrazu” ?
Dobra, przyznam temat trudny, bo i ja poległem, choć z Nvidią znamy się jak łyse konie.
Napisałem do pomocy technicznej, może coś podpowiedzą w tej materii.
PS: Nie jesteś sam - mi też nie działa / Win11 RTX 3070
Dziękuję za zainteresowanie i już z góry za ewentualną późniejszą informację. Czekam:)
Czy próbowałeś odtworzyć jakieś wideo za pomocą VLC? Podobno ta wersja jest specjalnie dostosowana do wykorzystania Super Resolution.
Po odpaleniu pliku wideo w tym odtwarzaczu nic się nie zmieniło. Stan nie uległ zmianie - Nieaktywny!
Jest aktualizacja do tematu (choć w ustawieniach nVidia stan nie uległ zmianie. RTX Super Resolution rzekomo NIEAKTYWNE)
W przeglądarce EDGE na stronach youtube i np. Disney+ pojawia się aktywna ikona…
(tu nazywa się to ulepszanie obrazu) i rzeczywiście gołym okiem widać różnicę między wideo odtworzonym z włączoną i wyłączoną tą funkcją. Czy to to?