Witam, chciałbym się dowiedzieć jak włączyć tryb serwisowy w tv thomson 50ug6300?
Jaka jest kombinacja klawiszy np na pilocie?
Udało mi się wejść do tego menu, ale nie znalazłem opcji włączenia bluetooth. Mam więc jeszcze inne pytanie czy ten telewizor w ogóle posiada wbudowany moduł bluetooth?
tu podają, że ma.
z kolei tutaj, że nie ma:
Jak nie masz w opcjach to podejrzewam, że nie ma
Ma i nie ma. Zależy od wersji sprzętowej tego modelu. Jeżeli nie widać w opcjach to moduł BT jest nieobecny.
Gdzie konkretnie w opcjach powinien być bluetooth? Jeśli nie ma to jaki moduł trzeba by dokupić żeby podłączyć bezprzewodowe słuchawki?
Bt ma usb.
Tylko czy to jest tv z androidem?
To jest smart tv nie android tv. Bluetooth na usb próbowałem taki jak np jest do komputera i nie jest wykrywany.
Moim zdaniem trzeba by poszukać coś pod jacka 3.5 mm . Jakie Wy forumowicze macie zdanie na ten temat?
Niby można spróbować szukać najtańszych:
Taki testowałem z PC i na 3 godziny działało, jak potrzebujesz dłużej to lepszy akumulator lub ocenić czy się nie zacznie palić od stałego dostępu do prądu.
Chyba jak chce szukać dniami jak wykryć moduł bez rozbierania obudowy, czekać z miesiąc na maila zwrotnego lub nie chce się bawić w zwroty sprzętu o wartości do 7 zł (bo po testach żaden jack z adapterem nie nadawał dźwięku po BT).
Mówisz, że się nie opłaca, a może jakbym zainwestował w coś takiego: https://allegro.pl/oferta/odbiornik-nadajnik-bluetooth-transmiter-10248633976?bi_s=internal&bi_c=R8jObdBmMUm&bi_m=elektronika-art-offer-tiles&bi_term=expert-poradnik-pay
to może by działało(komunikacja tv i słuchawki bluetooth).
Czy to jest dokładnie Twój model? Czy np. 6306, 6316 itd?
Thomson to TCL (btw. TV z Ikea Uppleva to też matryca TCL)
Można poszukać wersji matrycy lub oprogramowania i tym tropem odszukać ustawień, gdyż w konkretnej wersji telewizora BT może być opcjonalne
Czy robiłeś Aktualizację oprogramowania w standardowym menu TV?
Sprawdzałeś e-instrukcję, czy jest tam opcja uruchomienia BT?
Jakiś czas temu w starym Samsungu LCD nie było opcji odtwarzania z plików wideo na USB.(…)
Uwaga.
Niepoprawne ustawienie w panelu serwisowym telewizora może skutkować uszkodzeniem lub utratą gwarancji.
Robisz to na własną odpowiedzialność !!!
(…)Przestawiłem model TV w ustawieniach serwisowych z B620 na B640 i pojawiła się możliwość odtwarzania plików wideo.
W moim przypadku oczywiście nie przestawiałem na nie wiadomo jaki model, tylko odszukałem najbliższy z opcją wideo USB
Ogólnie w jakim celu potrzebujesz BT w TV?
Przesyłanie plików możesz wykonać z PC podłączonego do tej samej sieci co TV opcją Rzutuj do urządzenia… (Prawym na pliku multimedialnym)
Czerwona strzałka - mój wykrywany TV Ikea
Zielona - TV sąsiadów
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Technika z „Tesco”/„Carrefour” to też by był TCL…
I ja nie mówiłem, że się nie opłaca inwestować w coś za 7 złotych - raczej powinno ruszyć jak nie masz słuchawek w BT 5.1 na trybie oszczędzania energii prawie zawsze.
Ja myślę, że to idzie w kierunku, że nie odpowiadają wbudowane głośniki ani zewnętrzne kolumny, to „posłucham na fajnych słuchawkach bezprzewodowych” a tu lipa, bo trzeba coś dokupić lub 3 metrowym kablu słuchać (można z kilka krótszych spiąć np. 3 a 1 metr będzie z oryginalnego przewodu słuchawek jak się nie jest audiofilem a działa).
Tak jak pisałem chce podłączyć słuchawki bezprzewodowo z TV. Przez bluetooth najlepiej to zrobić.