Witam mam pytanie jak w temacie…, dokładnie chodzi o to że nie mogę ustawić wygaszacza ekranu wypróbowałem wszystkie mi znane sposoby, a wygaszacz się dalej nie włącza. monitor po prostu jest cały czas włączony mogę wyłączyć tylko i wyłącznie ręcznie, mus sprzęt to procesor Core 2 Duo E8400, MSI P35 NEO2, Grafika MSI 8800 GTX, pamiątki 4GB PATRIOT.
Martwię się trochę tym bo niedawno spaliła mi się karta graficzna i tuż przed spaleniem też nie mogłem włączyć wygaszacza teraz mam nową i w razie czego na gwarancji ale to by oznaczało że mam coś zepsutego w kompie.
Spróbuj: Start>Panel sterowania>Wyglądi personalizacja>Personalizacja>Wygaszacz ekranu>Zmień ustawienia zasilania>Wybierz moment wyłączenia ekranu=Przygaś ekran,wyłącz ekran,przełącz komputer w stan uśpienia,dopasuj jasność. ZADZIAŁAŁO :?:
Próbowałem już to robić wcześniej i nie działało zrobiłem teraz i też nie działa! A kartę graficzną mam GTX 460 gigabita 768mb GTX 8800 mi się spalił! w każdym razie nie działa wygaszacz ekranu jak to zrobić może coś źle jest ustawione! no i też nie widzi karty graficznej program SPEEDFUN i RIVA TUNER w ogóle nie widzą karty te programy co może być przyczyną powyższych problemów?
Czy zainstalowałeś już tę karte graficzną ? Jeżeli nie to musisz to zrobić.Dajesz , menadżer urządzeń i tam na komputer , prawym myszki skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu, i już sam system powinien instalować to co mu potrzeba.
Podpięcie karty już sprawdzałem parę razy i jet git, po za tym wydaje mi się że gdyby była źle podpięta to bym miał problemy z grami a tu wszystko zajebiście hula na full detalach, sterowniki odrzucam bo mam najnowsze więc raczej nie powinny być winne
DOBRA…zainstaluj sterownik wygaszacza ekranu tylko ze strony producenta karty a nie kompa. Jezeli to nic nie da to dodatkowo zainstaluj sterownik monitora . Ja dokładnie ci nie powiem jaki sterownik masz wybrac do tego monitora .Najlepiej zainstaluj najpierw ze strony kompa a najwyżej jak nic nie zadziała to ten ze strony karty(producenta). Jeżeli to nie pomoże to zostaje tylko podłaczyć monitor zdalny w celu sprawdzenia czy to wina sprzętu czy ustawień. POWODZENIA :!:
Troche mi sie pokreciło z tym wygaszaczem .Chodziło o sam sterownik ekranu. Popatrz jeszcze dobrze w opcjach zasilania a dokładnie w ustawienia zaawansowane(PODCZAS UDOSTEPNIANIA MULTIMEDIÓW: ) Jezeli nie to- to sama nie wiem co z tym zrodić :?: