Jak włączyć wygaszcz ekranu?

Witam mam pytanie jak w temacie…, dokładnie chodzi o to że nie mogę ustawić wygaszacza ekranu wypróbowałem wszystkie mi znane sposoby, a wygaszacz się dalej nie włącza. monitor po prostu jest cały czas włączony mogę wyłączyć tylko i wyłącznie ręcznie, mus sprzęt to procesor Core 2 Duo E8400, MSI P35 NEO2, Grafika MSI 8800 GTX, pamiątki 4GB PATRIOT.

Martwię się trochę tym bo niedawno spaliła mi się karta graficzna i tuż przed spaleniem też nie mogłem włączyć wygaszacza teraz mam nową i w razie czego na gwarancji ale to by oznaczało że mam coś zepsutego w kompie.

dzięki za pomoc POZDRO

Spróbuj: Start>Panel sterowania>Wyglądi personalizacja>Personalizacja>Wygaszacz ekranu>Zmień ustawienia zasilania>Wybierz moment wyłączenia ekranu=Przygaś ekran,wyłącz ekran,przełącz komputer w stan uśpienia,dopasuj jasność. :wink: ZADZIAŁAŁO :?:

Próbowałem już to robić wcześniej i nie działało zrobiłem teraz i też nie działa! A kartę graficzną mam GTX 460 gigabita 768mb GTX 8800 mi się spalił! w każdym razie nie działa wygaszacz ekranu jak to zrobić może coś źle jest ustawione! no i też nie widzi karty graficznej program SPEEDFUN i RIVA TUNER w ogóle nie widzą karty te programy co może być przyczyną powyższych problemów?

Czy zainstalowałeś już tę karte graficzną ? Jeżeli nie to musisz to zrobić.Dajesz , menadżer urządzeń i tam na komputer , prawym myszki skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu, i już sam system powinien instalować to co mu potrzeba.

Sterowniki zainstalowane ze stronki Nvidii ? Czy z Win Update ? Jak z update to pobierz ze stonki Nvidii odinstaluj aktualne i zainstaluj.

w menagerze urządzeń wszystko zainstalowane jest poprawnie sterowniki do karty mam najnowsze aktualizowałem tydzień temu.jakieś inne pomysły?

Sprawdz jeszcze czy dobrze jest podpieta karta,a póżniej pomyślimy co dalej. Być możę to wina też sterownika.

Podpięcie karty już sprawdzałem parę razy i jet git, po za tym wydaje mi się że gdyby była źle podpięta to bym miał problemy z grami a tu wszystko zajebiście hula na full detalach, sterowniki odrzucam bo mam najnowsze więc raczej nie powinny być winne

ZARAZ,ZARAZ…Z tego co wiem riva nie bedzie widziała gtx460. Zainstaluj sobie MSI Afterburner .I wtedy zobaczymy co dalej…

MSI Afterburner zajebiście działa kartę widzi i jest gitez tylko co z tym wygaszaczem? dalej nie działa!

Co to jest za producent tej nowej karty?

GIGABYTES karta jest funkiel nówka! z poprzednią pod koniec użytkowania też były problemy z ustawieniem wygaszacza.

DOBRA…zainstaluj sterownik wygaszacza ekranu tylko ze strony producenta karty a nie kompa. Jezeli to nic nie da to dodatkowo zainstaluj sterownik monitora . Ja dokładnie ci nie powiem jaki sterownik masz wybrac do tego monitora .Najlepiej zainstaluj najpierw ze strony kompa a najwyżej jak nic nie zadziała to ten ze strony karty(producenta). Jeżeli to nie pomoże to zostaje tylko podłaczyć monitor zdalny w celu sprawdzenia czy to wina sprzętu czy ustawień. POWODZENIA :!:

kurcze nie mogę w necie znaleźć sterowników do mojego monitora samsung SyncMaster2233. szukam dalej jak ktoś by znalazł to o linka proszę

Dodane 15.11.2010 (Pn) 18:35

no tak zawiasa miałem… !!

Troche mi sie pokreciło z tym wygaszaczem :frowning: .Chodziło o sam sterownik ekranu. Popatrz jeszcze dobrze w opcjach zasilania a dokładnie w ustawienia zaawansowane(PODCZAS UDOSTEPNIANIA MULTIMEDIÓW: ) Jezeli nie to- to sama nie wiem co z tym zrodić :?: