Problem mam taki jak w temacie. Czy ktoś może zna kombinację klawiszy do twardej spacji w programie Power Point. Szukałem w google ale wszystkie kombinacje, które znalazłem nie skutkowały.
Jedyna metoda, która działa, to wklejenie z Worda gotowych zestawów wyrazów z taką spacją, ale to nie jest rozwiązanie.
Nawet masowa opcja do wykonywania twardej spacji “znajdź i zamień” nie posiada tej funkcji co w Wordzie.
Ta kombinacja przynajmniej u mnie nie działa. Ale znalazłem rozwiązanie, które jest najbliższe ideałowi.
Wykonałem masową twardą spację dla całego tekstu w Wordzie dla wszystkich literek “a, i, o, w, z itd” poprzez funkcję znajdź i zamień. Teraz jakikolwiek tekst przekopiowany do Power Point’a we wszystkich tych literkach ma wbudowaną twardą spację.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Te tutaj i te na PW.
Po ponad półgodzinnym kombinowaniu z tym kodem 0160 okazało się, że faktycznie on działa.
Żeby wstawić twardą spację w programie Power Point należy wykonać następujące kroki.
Złączyć ze sobą wyrazy które mają być traktowane przez program jako jedność np. “zwszystkimi”
Ustawić kursor pomiędzy tymi wyrazami.
Naciskamy LEWY ALT (trzymamy go cały czas wciśnięty) i do tego wciśniętego klawisza ALT wpisujemy na klawiaturze numerycznej kod 0160 (klawiatura numeryczna musi być aktywna).
Ostatnim klawiszem, który mamy puścić jest LEWY ALT.
Bardzo serdecznie dziękuje wszystkim za udzieloną pomoc.