Jak wykręcić zasilacz?


(Lecho1523) #1

Nigdy tego nie robiłem, chciałem wymienić na nowy ale nie wiem jakie śrubki mam wykręcić na dodatek bardzo trudno się do nich dostać i są mocno zakręcone.

http://desmond.imageshack.us/Himg221/sc ... res=medium

scaled.php?server=684&filename=p03041216580001.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg402/sc ... res=medium

Są 4 małe śrubki pod zasilaczem ale nie wiem od czego one są ale trudno tam się dostać i jeszcze trudniej odkręcić, w tych sprawach jestem niestety laikiem.


(rgabrysiak) #2

Czu przód obudowy możesz zdjąć / odkręcić? Wydaje mi się że pod nim schowane są śruby mocujące zasilacz.

Podaj jaką masz obudowę.


(Lecho1523) #3

Ok tu dałem rade, tylko zostało mi kilka(chyba) kabelków do podłączenia i nie wiem gdzie. Oto zdjęcie.

http://img708.imageshack.us/img708/180/ ... 470001.jpg

http://desmond.imageshack.us/Himg59/sca ... res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg43/sca ... res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg713/sc ... res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg18/sca ... res=medium


(rgabrysiak) #4

Podłączyłeś zasilanie do dysku/ów i napędów?

Podłączyłeś dysk/i i napędy do płyty głównej?

Podłączyłeś zasilanie do płyty głównej?

Na 4 zdjęciu widzę luzem leżące kable czy one były gdzieś podłączone poprzednio.

Ogólnie rzecz biorąc należało przed demontażem starego zasilacza zrobić sobie zdjęcie jak to wszystko było podłączone. Teraz nie miałbyś problemów.


(Lecho1523) #5

Podłączyłem, losowe kable ale jak są takie same to chyba bez znaczenia? Od dysku i napędu są 2 wolne miejsca ale z tego co pamiętam przedtem też były one wolne a te luzem to od włącznika pc, popróbuje je podłączyć w losowej kolejności do jednego wejścia i sprawdzę czy zadziała.


(rgabrysiak) #6

Zapewne w intrukcji od płyty głównej masz opisane jak podłączyć kable od włącznika. Co do reszty - nie biorę odpowiedzialności za twoje działania.


(Lecho1523) #7

A co się może stać? Póki co pc się włącza tylko lampka która paliła się dopiero po włączeniu teraz pali się cały czas :lol:


(igrek) #8

Wystarczy że podepniesz power i reset, a diody to wedle uznania, ja nigdy nie podłączałem.


(Lecho1523) #9

Niestety jest większy problem. Komputer "chodzi" ale monitor mimo że pali się światełko nie wyświetla obrazu a jedynie jest włączony, nie wyświetla ani na nowej karcie graficznej ani na zintegrowanej. Na początku świeciła mi się lampka na płycie głównej ale teraz już nie, chociaż ją podłączyłem a np. wiatraczek od procesora kręci się normalnie. Nie wiem co robić, czy iść z tym żeby zrobili mi w serwisie bo sam nie wiem czy dam radę bo nie wiem w czym leży problem.


(igrek) #10

Podłączyłeś dodatkowe zasilanie do karty graficznej? Jaki masz sprzęt tak w ogóle?


(Lecho1523) #11

GF 9800GT, z tego powodu właśnie kupiłem zasilacz. Podłączyłem zasilanie i dalej nic tylko komputer wtedy głośniej chodzi ale obrazu nie ma i martwi mnie to że teraz nie pali się światełko od płyty głównej chociaż jeszcze niedawno(po zmianie zasilacza) się paliło.


(majcovsky) #12

Można wiedzieć przy okazji jaki zasilacz kupiłeś i z jakiego zmieniałeś?


(Lecho1523) #13

DELTA DPS-400MB-1 a przedtem jakiś Mustang 230v.