W tradycyjny sposób, nie można wyłączyć niektórych aplikacji systemowych od Samsunga. Więc w jaki sposób wyłączyć takie aplikacje, oczywiście bez roota? Rootować nie zamierzam telefonu.
Samsung Galaxy J5 (2017) na Androidzie 8.1.
Nie jest to usuwanie a jedynie wyłączanie za to bardzo skuteczne. Po resecie aplikacje wrócą.
Jeżeli nie jesteś anglojęzyczny to przynajmniej naprowadzi Cię to na to o co chodzi i czego szukać.
Dzięki tej metodzie można zyskać bardzo dużo na baterii i wydajności.
Po resecie telefonu? Jeśli tak, to ta metoda odpada, gdyż czasami muszę telefon wyłączyć.
Wrócą po resecie telefonu do stanu fabrycznego. Aplikacje cały czas znajdują się na partycji recovery. Telefon można restartować do woli.
Ok, dzięki. Ale jak już widzę okno CMD, to zaczynam zastanawiać się, czy chcę to robić.
Inne sposoby jakieś są?
To naprawdę nie jest trudne a poza rootem według mnie najlepsze. Są jeszcze programy nawet w sklepie Play bodajże dla Samsunga do robienia tego ale to jest obce oprogramowanie któremu oddajesz prawa administratora. Stąd nie polecam.
No ale zdaje się, że teraz większość aplikacji pobranych z Google Play wymaga potwierdzenia prawa?
Jaka to aplikacja?
Nie każda wymaga uprawnień administratora.
Nie pamiętam nazwy. Dawno nie robiłem tego na Samsungu.
Dostałeś tutaj wszystko co jest Ci potrzebne. Nazwę aplikacji musisz poszukać sam. Powodzenia.
Mam telefon oppo A31 ktoś podpowie jak wyłączyć niepotrzebne aplikacje? bo gdy chce to zrobić z poziomu telefonu to opcja “wyłacz” jest nieaktywna (szara)