Czy jest sposób / aplikacja by wyłączyć całkowicie wygaszacz ekranu w HUAWEI P9 Lite Mini z Androidem 7.0?.
Przyznam że nie co mi koliduje wygaszacz ekranu który włącza się w zależności od ustawienia od 1 do 15 minut, a nie ma możliwości / opcji całkowitego wyłączenia bądź „Nigdy” stąd szukam możliwości wyłączenia go całkowicie.
. Zarówno na stylu z magazynem jak również tym ciemnym nie mam jak wyłączyć blokady.
@krystian3w powiem Ci że niektóre aplikacje nie działają mi poprawnie jak jest blokada ekranu.
Apka do kopii bezpieczeństwa wiadomości SMS co wykonuje cyklicznie kopie wiesza się, a przypomnienie z kalendarza otrzymuje po tym jak odblokuje ekran, a nie o godzinie co jest ustawione.
To ja bym zmienił na lepszy kalendarz, niby testowałem ostatnio mobilną apteczkę DOZ z przypomnieniem o lekach i jak jakaś apka działa w tle to przypomnienie umie się opóźnić o 1 min czy nawet do 1 godziny (a niby co miesiąc poprawiają stabilność).
Nie wiem czy ta do kopii będzie możliwa do zastąpienia.
Opcjonalnie dla nich poszukaj opcji by nie ubijał ich usług system (“zaufane aplikacje”).
@krystian3w mam taką opcję jak Ignoruj Optymalizacje i tak jest do wyboru na każdej zainstalowanej apce możliwość wyboru optymalizuj albo nieuprawniona, mam zaznaczone optymalizuj. Poprawnie?.
Jak “nieuprawniona” odpowiada, temu by zarządzanie baterią nie wchodziło w paradę to tak.
(…) jest blokada ekranu (…) Kalendarz jak i archiwizer SMS powinny działać?
Moim zdaniem tak, w kalendarzu upewnij się, że dla przypominajek masz aktywne ostrzeganie, a nie ustawione je na cały dzień (lub konkretny czas) bez powiadomienia (widoczne tylko na spisie dnia/tygodnia/miesiąca).
@krystian3w w Kalendarzu mam ustawiony zarówno dźwięk jak także konkretną godzinę przypomnienia, nie mam zaznaczonej opcji Cały Dzień. Ale i tak powiem że niekiedy jak jest ustawienie przypomnienia ustawione na 12:30 to otrzymam przypomnienie o 12:40 albo 12:50 z czego to wynika to opóźnienie?.
Druga sprawa to że mimo że dałem w aplikacjach “Nieuprawniona” to i tak aplikacja nie wykonała kopii zapasowej SMS i połączeń o zdefiniowanej godzinie.
Coś nie tak jest z tą blokadą ekranu mi się wydaje i nie mogę znaleźć sposobu by ją albo wyłączyć albo żeby ustawić tak żeby poprawnie działała.