Jak wyłączyć całkowicie wygaszacz ekranu w Huawei P9 Lite Mini z Androidem 7.0

Witam,

Czy jest sposób / aplikacja by wyłączyć całkowicie wygaszacz ekranu w HUAWEI P9 Lite Mini z Androidem 7.0?.

Przyznam że nie co mi koliduje wygaszacz ekranu który włącza się w zależności od ustawienia od 1 do 15 minut, a nie ma możliwości / opcji całkowitego wyłączenia bądź „Nigdy” stąd szukam możliwości wyłączenia go całkowicie.

Jakie masz ustawienia w Wyświetlacz lub Lokalizacja i Blokady?

W opcjach Wyświetlacz mam takie ustawienia

W opcjach Blokada mam takie ustawienia

. Przyznam że nie mogę aktywować opcji Blokada Ekranu w Opcje Programistyczne gdzie cały czas mam nieaktywny suwak i nie mogę go za nic aktywować

jest możliwość żeby go można było jakoś zaktywować?.

W opcjach “Blokada ekranu i hasła” masz Styl blokady ekranu - wejdź w to i pokaż co masz.

A nie przesadzać będzie ci rozładowanie w kilka godzin zamiast co 2 dni?

No chyba, że masz przetestowane używanie na jasności automatycznej lub na 0% w słoneczny dzień na ulicy…

@lordjahu w Stylu Blokady mam tak

. Zarówno na stylu z magazynem jak również tym ciemnym nie mam jak wyłączyć blokady.

@krystian3w powiem Ci że niektóre aplikacje nie działają mi poprawnie jak jest blokada ekranu.

Apka do kopii bezpieczeństwa wiadomości SMS co wykonuje cyklicznie kopie wiesza się, a przypomnienie z kalendarza otrzymuje po tym jak odblokuje ekran, a nie o godzinie co jest ustawione.

1 polubienie

To ja bym zmienił na lepszy kalendarz, niby testowałem ostatnio mobilną apteczkę DOZ z przypomnieniem o lekach i jak jakaś apka działa w tle to przypomnienie umie się opóźnić o 1 min czy nawet do 1 godziny (a niby co miesiąc poprawiają stabilność).

Nie wiem czy ta do kopii będzie możliwa do zastąpienia.

Opcjonalnie dla nich poszukaj opcji by nie ubijał ich usług system (“zaufane aplikacje”).

@krystian3w Właśnie tutaj też jest problem że są ubijanie procesy, a istnieje taka aplikacja co by wspomogła na zasadzie zaufanych aplikacji?.

Apka to raczej nie, to było niby kiedyś w poziomie rozładowywania baterii z ustawień, można było dać aplikacji opcję “nie optymalizuj”.

@krystian3w mam taką opcję jak Ignoruj Optymalizacje i tak jest do wyboru na każdej zainstalowanej apce możliwość wyboru optymalizuj albo nieuprawniona, mam zaznaczone optymalizuj. Poprawnie?.

To daj “ignoruj” i zobacz czy kalendarz i archiwizer SMS zaczną działać poprawnie.

@krystian3w czyli ustawić nieuprawniona?.

Jak dobrze rozumiem to czy jest blokada ekranu czy też nie ma to zarówno Kalendarz jak i archiwizer SMS powinny działać?.

Jak “nieuprawniona” odpowiada, temu by zarządzanie baterią nie wchodziło w paradę to tak.

(…) jest blokada ekranu (…) Kalendarz jak i archiwizer SMS powinny działać?

Moim zdaniem tak, w kalendarzu upewnij się, że dla przypominajek masz aktywne ostrzeganie, a nie ustawione je na cały dzień (lub konkretny czas) bez powiadomienia (widoczne tylko na spisie dnia/tygodnia/miesiąca).

@krystian3w w Kalendarzu mam ustawiony zarówno dźwięk jak także konkretną godzinę przypomnienia, nie mam zaznaczonej opcji Cały Dzień. Ale i tak powiem że niekiedy jak jest ustawienie przypomnienia ustawione na 12:30 to otrzymam przypomnienie o 12:40 albo 12:50 z czego to wynika to opóźnienie?.

Druga sprawa to że mimo że dałem w aplikacjach “Nieuprawniona” to i tak aplikacja nie wykonała kopii zapasowej SMS i połączeń o zdefiniowanej godzinie.

Coś nie tak jest z tą blokadą ekranu mi się wydaje i nie mogę znaleźć sposobu by ją albo wyłączyć albo żeby ustawić tak żeby poprawnie działała.

1 polubienie