Jak wyłączyć dzwięk z głosników wbudowanych w monitor komput

Do komputera mam doczepione głośniki wolnostojące a do głośników wolnostojącym mam słuchawki . I tak słucham muzyki przez słuchawki .

Wczoraj podczas słuchania muzyki włączyły mi się głośniki wbudowane w monitor komputera .

Mam Windows Ultimate . Mam dwa Realiteki

Próbowałam chyba wszystkich możliwych kombinacji .

Jak wyłączyć dzwięk w głośnikach wbudowanych w monitor TAK abym mogła słuchać muzyki z głośników wolnostojącyh .

DZIĘKI ZA KAŻDĄ PORADĘ !!

Monitor nie ma regulacji głośności? Jeśli ma to ścisz do zera.

W panelu mam wyłączenie wyciszenia głośników ale to nie pomaga ponieważ jak sciszam do zera to i głośniki w monitorze mam sciszone i głośniki wolnostojące mam wyciszone . I to jest numer

Ale pytam się o regulację wbudowaną w monitor: jakieś przyciski do regulacji chyba on ma?

Jest tylko Relatek Hight Definition Audio .

Oto ci chodzi ???

Chodzi o przyciski na maonitorze do regulacji głośności - jeśli monitor ma wbudowane głośniki to i ma przyciski do regulacji głośności - jak na ten przykład telewizor.

Konkretnie to na obudowie monitora. Tej ramce dookoła obrazu :wink: Wciskasz menu i szukasz zakładki z symbolem głośniczka.

Pod monitorem mam 5 przycisków :

audio

jakiś telewizorek

przycik do zamknięcia monitora

telewizorek

menu

Niestety nie działa nacisnięcie na menu i na naciśnięcie głośniczka w menu

PROSZĘ O KOLEJNE PROPOZYCJĘ !!

Na pewno jest tam takie “suwadło” głośniej/ciszej po prostu ścisz do zera i powinno pomóc, jeśli nie to sprawdź jakie kable idą z monitora do komputera, zrób zdjęcie telefonem i wstaw na Fotosiku albo w jakieś inne miejsce. Dobrym pomysłem będzie również sfotografowanie tego menu z głośniczkiem to coś razem wykombinujemy.

Do poczytania: http://www.hunted.pl/tresc/t1650-jak-wk … a-na-forum