jak wyłączyć Norton Internet Security? Chcę sprawdzić jak przyspieszy komp, ile będzie trwać logowanie do systemu itd. Na ten czas wyłączę net, tak więc chcę powyłączać wszystkie zabezpieczenia i procesy nortona (NIS, Norton Protection Center, Antyvirus).
wyłącz wszystkie procesy nortona z autostartu oraz usługi
W autostarcie nic nie było. Jak wyłączyłem wszystkie usługi Nortona (z nowym laptoem był od razu zainstalowany 60-dniowy NIS), to od momentu wciśnięcia enter przy logowaniu, do pojawiania się zegara na sidebarze czekałem 6 sek. Z Nortonem czekam 23 sek. Chyba pójdzie do niszczarki…
(c2duo 2ghz, 2gb)
ok, nie chyba tylko na pewno. W takim razie, jaki statyczny , darmowy antywir polecacie? Tak żeby pod prawym przyciskiem sprawdzać podejrzane pliki z sieci, i właczać ochronę na czas np. podpięcia pendriva.
witam
mozesz skorzystac z firewalla Lookn
Stop v2.06 to bardzo maly i skuteczny firewall, instalka niecaly 1mb. korzystalem z tego programu przez kilka lat pod xp, nie mialem zadnego trojana albo wirusa ktory przedostal sie do komputera .nie obciaza systemu .
Tak ci się tylko wydaje.
marcco zainstaluj albo Kaspersky albo NOD32 (przy tym drugim dołóż też zaporę Kerio)
tzn Lookn
Stop v2.06 nie jest bezpieczny czy obciaza system?
Mało znany :? w rankingach słaby :? Lepiej zainstaluj Kerio - darmowe.
Polecam Kaspersky Internet Secruity 7.0 jest bezpieczny i skuteczny, ale płatny.
Jak to badziewne NIS mogę odinstalować? Po kilkunastu minutach pasek przy deinstalacji dochodzi do końca i czekam w nieskończoność, już tak trzeci raz!!