Jak wyłączyć Norton Internet Security?

jak wyłączyć Norton Internet Security? Chcę sprawdzić jak przyspieszy komp, ile będzie trwać logowanie do systemu itd. Na ten czas wyłączę net, tak więc chcę powyłączać wszystkie zabezpieczenia i procesy nortona (NIS, Norton Protection Center, Antyvirus).

wyłącz wszystkie procesy nortona z autostartu oraz usługi

W autostarcie nic nie było. Jak wyłączyłem wszystkie usługi Nortona (z nowym laptoem był od razu zainstalowany 60-dniowy NIS), to od momentu wciśnięcia enter przy logowaniu, do pojawiania się zegara na sidebarze czekałem 6 sek. Z Nortonem czekam 23 sek. Chyba pójdzie do niszczarki…

(c2duo 2ghz, 2gb)

ok, nie chyba tylko na pewno. W takim razie, jaki statyczny , darmowy antywir polecacie? Tak żeby pod prawym przyciskiem sprawdzać podejrzane pliki z sieci, i właczać ochronę na czas np. podpięcia pendriva.

witam

mozesz skorzystac z firewalla LooknStop v2.06 to bardzo maly i skuteczny firewall, instalka niecaly 1mb. korzystalem z tego programu przez kilka lat pod xp, nie mialem zadnego trojana albo wirusa ktory przedostal sie do komputera .nie obciaza systemu .

Tak ci się tylko wydaje.

marcco zainstaluj albo Kaspersky albo NOD32 (przy tym drugim dołóż też zaporę Kerio)

tzn LooknStop v2.06 nie jest bezpieczny czy obciaza system?

Mało znany :? w rankingach słaby :? Lepiej zainstaluj Kerio - darmowe.

Polecam Kaspersky Internet Secruity 7.0 jest bezpieczny i skuteczny, ale płatny.

Jak to badziewne NIS mogę odinstalować? Po kilkunastu minutach pasek przy deinstalacji dochodzi do końca i czekam w nieskończoność, już tak trzeci raz!!

http://service1.symantec.com/support/in … n&src=pl_w