Jak wylaczyc okno logowania systemu windows?

Przy starcie systemu wlacza sie automatycznie okno logowania do systemu windows, jak to cudo wylaczyc.

Moj system operacyjny to windows xp profesional

Z gory dziekuje.

Start >> Uruchom >> control userpasswords2

Konta użytkowników >> Użytkownicy >> Zaznacz użytkownika >> wyczyść pole przy

“Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło”

>> Zastosuj >> W oknie “Logowanie Automatyczne” >> wpisz hasło lub Enter >>

potwierdź >> OK

drugi sposób

Start >> Uruchom >> regedit >> odszukaj

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\

Winlogon\SpecialAccounts\UserList

PPM po prawej Nowy >> wartość dword >> nazwa ASPNET >> wartość 0 (zero)

:slight_smile:

Dzieki za szybka odpowiedz.

Pierwszy sposob pomogl ; )

A ja mam odwrotne pytanie:jak włączyć ekran powitalny(okno logowania).Wchodzę na Konta użytkownika i zmianę sposobu logowania i wylogowywania, i zaznaczam,żeby było włączony ekran powitalny,ale to na nic,nic nie daje.Ja już mam włączony komputer to mogę sobie normalnie przełączać użytkowników i włącza mi się ten ekran. Ale jak włączam komputer to loguje mnie chyba od razu,bo nie muszę nic naciskać od razu jest pulpit itp. Założyłam dziś drugie konto i chciałabym,żeby na moje pierwsze(administratora) nikt nie wchodził oprócz mnie,żeby cała reszta użytkowników wchodziła na te założone dziś.Wiecie może co da się zrobić?

Zrób to co napisał Leon$ tylko na odwrót :stuck_out_tongue: tylko zamiast odhaczać pole przy “Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło” zaznacz je :smiley: