Jak bardzo musisz dać wideo to wrzuć na megawrzuta.pl lub prywatne na YT (jak nie będzie renderować się pół dnia).
No to po co Tobie tam konto, usuń swoje i po problemie.
@krystian3w zobacz sobie jak to wygląda mignięcie u mnie z logowaniem. Da się zrobić, żeby tego mignięcia nie było ? - Po tym mignięciu jest ekran „Zapraszamy” i zaraz jest pulpit z ikonami.
A jak komputer przez chwilę jest nieużywany i poruszam myszką by się uruchomił to wtedy pojawia się okienko z wpisaniem hasła. A tak być nie powinmo. - Jak to naprawić ???
Da się zrobić, żeby tego mignięcia nie było ? - Po tym mignięciu jest ekran „Zapraszamy”
Tego raczej się nie da łatwo ukryć.
Co do „wypełniania” niby się samodzielnie formularza to może zasługa SSD (mnie może z 3 razy tak migało pole na hasło jakbyś ty miał dysk NVME, bo ja mam że 3 razy wolniejszy na SATA).
nieużywany i poruszam myszką by się uruchomił
A monit z hasłem po nieaktywności miałeś sprawdzić w ustawieniach wygaszacza. Opcjonalnie zliwkiduj hasło jedną z 5 metod jakie są w linkowanym wątku z 5 postów wyżej.
Hasło Windows słabo chroni - złodziej pliki wykradnie spod Linuksa i pewnie nawet brudny bit mu tego nie utrudni.
Możesz nawet sobie zrobić skrypt/y jak żona wynosi laptop z chaty - na tymczasowe hasło, by łosie nie podpatrywały np. hasła do prywatnego allegro lub „fotek” (raczej żaden nie zna opcji zachowania stanu że była zalogowana by odpalić w 5 minut Linuksa w jej przerwie na Lunch/kawę/papierosa/toaletę).
Konta>opcje logowania>ustaw na nigdy
Naprawa netplwiz z pomocą pliku reg:
PasswordLess.zip (323 bajty)
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device]
"DevicePasswordLessBuildVersion"=dword:00000000
Ale to nie likwiduje plansz z awatarem, miganiem zablokowanego pola na hasło i tekstu „zapraszamy”.
Plik niby kompatybilny tylko z 64 bitowym Windows 10 (32 bitowy mam tylko na laptopie typu „netbook” i tam uktnęła 1607 lub 1709 z racji przegrzewania się „HDD” lub całości - obudowa od góry lubi już parzyć).
Cześć NorthAngel, znalazłem proste rozwiązanie, które może pomóc w rozwiązaniu problemu. Zajrzyj tutaj. Możesz po prostu wpisać gpedit.msc, otwierając run i wykonując kolejne kroki. Możesz również skorzystać z tego artykułu, w którym udostępniono wideo na dole.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.