Jak wyłączyć powiadomienie o wymaganym restarcie?

Czy da się jakoś wyłączyć okno powiadomienia o ponownym uruchomieniu kompa po zainstalowaniu aktualizacji w win xp?

A nie lepiej jednak zrestartować? :stuck_out_tongue:

Pewnie lepiej,ale czasami restart nie bardzo jest potrzebny :stuck_out_tongue:

W Viście działa:

cmd: net stop “windows update”

nie wiem jak w XP, ale w Viście działa i jest przydatne.

Pozdrawiam

A czy to nie wyłącza całkowicie update’u? :wink:

Nie po restarcie usługa się włącza sama, od nowa, i tak w kółko

W Windowsie XP trzeba wpisywać polską nazwę usługi:

Usługę ponownie uruchomi polecenie:

Usługa automatycznie uruchamia się po restarcie (przynajmniej w Viście tak jest)