Jak wyłączyć w biosie karte zintegrowaną?

Witam , otóż mam pewien problem.

Wszystko dzieje się podczas instalacji karty graficznej GTX 1050 OC 2GB DDR 5

Nie wiem co poradzić na problem , po zainstalowaniu sterowników karty graficznej i po uruchomieniu ponownie komputera . Dzieją się dziwne rzeczy , mianowicie ekran się zwiesza , gaśnie na kilka sekund a nawet pojawiają się bluescreen’y . Próbowałem instalować programy typu ddu uinstaller żeby zainstalować na nowo starsze wersje lub nowsze sterownika , Driver Booster też nie pomaga …
Ostatnio wpadłem na pomysł żeby wejść w rozwiązywanie problemów—> Konserwacje-----> i wyświetlić historię niezawodności .
W załączniku opublikowałem rodzaj błędu.
Zdjęcie biosu * być może coś źle ustawiłem (świeżak)

Po odinstalowaniu w menedżerze urządzeń karty graficznej wyświetla mi się podstawowa karta graficzna microsoft .

Wszystko sie pieprzy że tak powiem gdy instaluje sterowniki do karty graficznej :frowning:

Dodam że kupiłem tego gtx’a tydzień temu a na gt 730 działo sie to samo i na monitorach innych też …
Przeinstalowywanie systemu na nowo tak samo nic,win 7 też

Bardzo proszę o pomoc …

Karta Graficzna : MSI GTX 1050 2GB OC
Procesor: AMD Ryzen 3 1200
Pamięć Ram: DDR 5 8gb
System : Windows 10

A płyta główna to? może coś z nią? reset biosu baterią na założonej karcie grafiki robiłeś?

Zasilacz to? może i on ma problem?

Inne.

Płyta Główna : Gigabyte model : A320M-H-CF * 2 miesiące
Zasilacz: 600W Cube II Nowy
Karta Graficzna kilka dni temu kupiona
Procek * 2 mies
Pamięci też

Spróbuj tak:

• załóż nową kartę i jak potrzebuje dodatkowego zasilania, to podłącz
  • reset biosu baterią ( komp odłączony od zasilania 230V i wyjmij baterię na 10 minut)
  • wgraj świeży najnowszy 1809 ORYGINALNY system W10 64 +sterowniki do płyty głównej + pełna AKTUALIZACJA systemu i sprawdź jak teraz pracuje komp.

Jak dalej problem:

• wgraj najnowszy bios do płyty
  • możliwe uszkodzenie płyty
  • inne

Bios jest najnowszy.
Co do aktualizacji obawiam się pewnych błędów ze strony Microsoft