Jak wyłączyć włączoną funkcję "foldery" w menu widok?

Witam,

mam problem z wyświetlaniem folderów w Windows XP. Wszystko zaczęło się po zainstalowaniu nowego systemu. Otóż gdy wchodzę na wybraną partycję okno otwiera mi się z widocznym po lewej stronie paskiem (tak jak na rysunku)

33cdadf9be662a26med.jpg

Ja chciałbym jednak, aby nie był widoczny pasek boczny, a każde nowo otwarte okno wyświetlało się bez paska (to znaczy w ten sposób)

b13bf03104ebc8ccmed.jpg

Mogę sobie oczywiście wyłączyć przez przycisk “foldery” ten widok, jednak jest to rozwiązanie chwilowe - kiedy wyłącze ten widok i kliknę w jakiś folder, otwiera on mi się w NOWYM aktywnym oknie, dodatkowo z widocznym po lewej stronie paskiem (tak jak na rysunku poniżej)

bc2e0ffb2cc33e34med.jpg

Próbowałem takiego sposobu: wyłączyłem opcje “foldery” w oknie, następnie wszedłem w menu Narzędzia - opcje folderów - widok i wcisnąłem “zastosuj do wszystkich folderów” (rysunek poniżej)

e5fdb1331d0aeb02med.jpg

Niestety, ale takie działanie nie przyniosło rezultatu. Przy kolejnym otwieraniu folderów/partycji sytuacja wygląda tak samo jak opisałem to wyżej.

Czy ktoś z Was będzie w stanie pomóc mi rozwiązać ten problem ? Jak skutecznie wyłączyć pojawianie się tego paska z boku okna ? Chciałbym aby każdy kliknięty folder otwierał się w tym samym oknie, a nie w nowym.

Z góry dziękuję za pomoc.

Sprawdź zakładkę Ogólne w opcjach folderów :wink:

Widok -> Pasek eksploratora -> odznacz " Foldery"

pilot373737 ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Zrobiłem dokładnie jak napisałeś, jednak to działanie jest tym samym co kliknięcie guzika “Foldery” na pasku menu. Niestety nie przyniosło to rozwiązania, sytuacja jest cały czas taka sama jak opisana w moim poście.