Witam,
mam problem z wyświetlaniem folderów w Windows XP. Wszystko zaczęło się po zainstalowaniu nowego systemu. Otóż gdy wchodzę na wybraną partycję okno otwiera mi się z widocznym po lewej stronie paskiem (tak jak na rysunku)
Ja chciałbym jednak, aby nie był widoczny pasek boczny, a każde nowo otwarte okno wyświetlało się bez paska (to znaczy w ten sposób)
Mogę sobie oczywiście wyłączyć przez przycisk “foldery” ten widok, jednak jest to rozwiązanie chwilowe - kiedy wyłącze ten widok i kliknę w jakiś folder, otwiera on mi się w NOWYM aktywnym oknie, dodatkowo z widocznym po lewej stronie paskiem (tak jak na rysunku poniżej)
Próbowałem takiego sposobu: wyłączyłem opcje “foldery” w oknie, następnie wszedłem w menu Narzędzia - opcje folderów - widok i wcisnąłem “zastosuj do wszystkich folderów” (rysunek poniżej)
Niestety, ale takie działanie nie przyniosło rezultatu. Przy kolejnym otwieraniu folderów/partycji sytuacja wygląda tak samo jak opisałem to wyżej.
Czy ktoś z Was będzie w stanie pomóc mi rozwiązać ten problem ? Jak skutecznie wyłączyć pojawianie się tego paska z boku okna ? Chciałbym aby każdy kliknięty folder otwierał się w tym samym oknie, a nie w nowym.
Z góry dziękuję za pomoc.