Jak wyłączyć wyszukiwanie Bing z wyszukiwarki systemowej Windows 10

Tutaj fajnie opisane, jak wyłączyć to upierdliwe wyszukiwanie i wyniki z Bing w wyszukiwarce systemowej Windows 10.
Sprawdziłem i działa.
https://www.instalki.pl/aktualnosci/software/44208-jak-wylaczyc-bing-w-windows-10.html

1 polubienie

Dobre to, ale nie wyłącza komunikatu Ustaw Google jako domyślną wyszukiwarkę i jak szukam w bing, to znajduję w bing, chociaż pożytek z tego jest, bo lepiej działa images. Pożytek z tego wpisu do rejestru jest też taki, że mogę w systemie domyślną wyszukiwarkę ustawić Mypal, Iceveasel, czy Firefoxa.
Firefoxa ustawiam jako domyślną przeglądarkę w windows 10 pro, w ustawieniach - wyszukiwanie - usuwam bing i co się da - zostawiam tylko google. Korzystam z dodatku new tab home i mam google, nowa karta google, wyszukiwanie google, puszczam bąki - tyż google :wink:

Nie…to ma za zadanie wyłączyć wyszukiwanie online (Bing) w wyszukiwarce systemowej Windows 10 i tylko to.
Wkurzało mnie, że jak chciałem wyszukać coś w wyszukiwarce Windows 10 to zwracało wyniki nie tylko lokalne systemu, ale też z wyszukiwarki online Bing i miałem zamiast jeden plik z systemu to jakieś wyniki z online poprzez Bing.
Ta metoda po prostu sprawia, że Bing wyłącza się całkowicie z wyszukiwarki systemowej.
I sprawia, że przeszukuje tylko system, tak jak w Windows 7, czyli to o co mi chodzi…czyli przeszukuje tylko system.

Jak nie szukasz może po długości video/audio to może szybsza będzie „Everything”.

Dla leniuszków pliki bat oparte o „reg add” z popularnego forum:

Zaletą pliku bat jest niby restart eksploratora, nie trzeba go ręcznie zrobić.

Windows 11 nie ma niby gałęzi „Explorer” w takiej lokalizacji - trzeba utworzyć.

:flushed:
Nie ma żadnego binga w winsows search!
W ustawieniach jest, albo była przeglądarka choliera Edge, albo edge chromium Stąd ten cudny wpis w rejestrze. Dzięki ustawieniu na 1 można mnieć inszość i cudować.
W ustawieniach - Dowiedz się więcej, a tu edge krowa nać. Po zmianie można mieć lisa, niekaralne

Czort nadał binga do edge, to logika pierdnęła, że system wyjszukiwanie bing korzystał tam Masz Talerzow!!!

Przez to rypnięte nazewnictwo, pomału doszłoby do wojny 第4忍者戦争
To usuwamy binga z wyszukiwarki edge, czy co innego robiemy?

O czym ty @Bogdan_G piszesz?
Nic nie rozumiem z tego o czym piszesz.
Zmiana wpisu w rejestrze powoduje, że jak wpiszesz jakieś słowo do wyszukiwarki systemowej to zwróci taki wynik…

zamiast dodatkowo wielu wyników online z wyszukiwarki Bing (domyślnej w przeglądarce systemowej i Edge).

1 polubienie

Może się nie wyspał.

Etam. Nie mam usługi bing. Informacje z paneli wyświetlają się w firefoxie. Resztę znajduje everything. Edge nigdy nie uruchamiam. Jest, bo aktualizacje wchodzą. We wtorek zaktualizował się, a ja go mam gdzieś. To przez te kobylaste paski narzędzi i gromadzenie cache po wariacku.

Aha. :thinking: :man_shrugging:t2:
Natomiast mnie zupełnie nie dziwi wpychanie Binga w Windows 10, bo to ta sama firma. Jak nie używasz chrome, to gdziekolwiek zapuścisz się na strony googla (choćby na wyszukiwarkę), to google co chwilę ci wciska swoją przeglądarkę.
Microsoft też wciska Edge. Swoją drogą - obecnie to niezła przeglądarka.

Weź opisz to jakoś strawnie swoimi słowami, wrzucimy do sprawdzonych porad. :slight_smile:

Ja bym mu dodał uprawnienie do publikacji pliku bat/reg, łatwiej niż wpisywać to do nowego pola na gałąź (tego pod paskiem tytułu a nad drzewkiem) - zwłaszcza, że część pewnie nie będzie miała żadnych polis pod eksplorator (Explorer).

Uważam, że link prowadzi do bardzo zgrabnie i przede wszystkim sprawdzonej i prosto napisanej metody.
Możliwe, że nie chcecie umieszczać linków do publikacji zewnętrznych.
To chyba tłumaczyłoby sytuację o „przepisanie” porady z przystępnie napisanej na…taką samą?

Można to zrobić tylko globalnie (dla wszystkich, we wszystkich działach), a tego lepiej uniknąć, bo wiesz jak to potem mogłoby się skończyć. Czasami lepiej, jak nie działa jeden klik na plik i skrypt uruchomiony :wink:
Za to jest możliwość publikacji pliku .txt, skąd prosta droga do zrobienia z niego pliku .bat bądź .reg.
Jest też opcja publikacji pliku .7z i .zip.