Poszukuję czegoś co pomoże wyodrębnić tekst i potem wkleić np to w worda i wydrukować
Foobar2000 potrafi skopiować tekst playlisty. W ustawieniach zaawansowanych ustawiasz sobie w jaki sposób i co ma zapisywać, np.
- C.A.L.M. - Incoming [it’s a Living #01]
Czy liste zapisaną w bibliotece Windows Media Player da się wydrukować jakoś ?
Specjalnie dla Ciebie odpaliłem po raz drugi w życiu WMP żeby zobaczyć co się da w nim zrobić.
Można zrobić tak:
1.W bibliotece WMP wciskasz CTRL+A - zaznaczasz wszystkie utwory
-
Przeciągasz je na prawo i tworzysz playlistę. Zapisujesz ją jako plik .m3u
-
otwierasz Open Office (nie mam MS Office, więc nie wiem czy tam zadziała) i przeciągasz playlistę do niego (w Notatniku też działa).
niestety będziesz widział tylko nazwy plików i ścieżki dostępu a nie wpisy w tagach plików.
- #EXTINF:0,060 - Al Green - Let’s Stay Together.mp3
Nie bardzo mi się udaję Nie mogę tego przeniesc na Ofisa ani na notatnik Poszło by mi w tym Foobar 2000 tylko jak wyciągnąc liste z biblioteki i zapisać w oddzielnym folderze na komputerze Dalej to już poradzę
Ja mam WMP 11 w wersji angielskiej więc to co napiszę może się różnić nazwami w wersji polskiej.
w bibliotece zaznaczasz wszystkie interesujące cie utwory, klikasz prawym i wybierasz “dodaj do” (u mnie “Add to”) Lista bez tytułu (u mnie “Untitled Playlist”).
Otwiera się po prawej stronie okna dodatkowa ramka z playlistą. klikasz w nazwę i wybierasz “zapisz jako” i zamiast formatu pliku *.wpl wybierasz *.m3u . U mnie domyślnie zapisuje w folderze Music/Playlists. Potem z ym plikiem postępujesz tak jak pisałem wcześniej.