Witam
Dostałam mailem od lekarki do wypełnienia ankietę. Jest w załaczniku i normalnie ja otwieram. Tylko nie mam pojęcia jak ją wypełnić.
Prosze o pomoc.
Witam
Dostałam mailem od lekarki do wypełnienia ankietę. Jest w załaczniku i normalnie ja otwieram. Tylko nie mam pojęcia jak ją wypełnić.
Prosze o pomoc.
To może napisz w jakim formacie jest ten załącznik (jakie ma rozszerzenie)? Pewnie najłatwiej będzie gdy zapiszesz go na dysku, otworzysz odpowiednim programem, wypełnisz, zapiszesz zmiany i wyślesz mailem jako załącznik odpowiadając na maila. Bo chyba nie chodzi Ci o to abyśmy wypełnili za Ciebie tą ankietę?
Postaram sie wytłumaczyć najlepiej jak potrafię. Za bardzo sie na tym nie znam co to załącznik i rozszerzenie(chodzi o komputer) :lol:
A więc:
Załącznik otwiera się i jest napisane: Dokument programu Microsot office Word.
Wydaje mi się że mogłabym pisać po otwarciu ,ale pojawia sie inf. aby wprowadzić klucz produktu.
Ja go nie wprowadzam to ankieta zostaje ale nic nie mogę robić
Programy potrafię pobierać,instalować itp
No i co?? da sie cos zrobić,czy jeszcze coś podać?
Ten załącznik nazywa się przykladowo ankieta.doc ( doc to jest właśnie rozszerzenie, które mówi o typie pliku)
Nie używam MS Office i dokładnie nie wiem dlaczego prośba o klucz się pojawiła - pewnie masz zainstalowaną jakąś wersję demo tego pakietu, do której nie wprowadziłaś klucza lub jej okres próbny już się skończył.
Teraz możesz kupić pełną wersję tego co masz u Siebie zainstalowane lub pobrać i zainstalować bezpłatny odpowiednik - program OpenOffice http://pl.openoffice.org/product.download.html# i za jego pomocą otworzyć i edytować ten załącznik.
Dokładnie tak. Okres próbny sie juz skończył.
Jeszcze tylko jedno pytanie: Po zainstalowaniu ,gdzie mam zapisać program?
Najważniejsze to go ściągnij z sieci, uruchom instalację (kliknij na ten plik, który ściągniesz) a on sam już znajdzie sobie miejsce na dysku do zainstalowania, nie musisz nic zmieniać.
Jeszcze jeden problem.
Po otwarciu widzę ,że to nie jest dla Visty. A ja mam Viste.
Dobrze widzę?
Chodzi Ci o OpenOffice? Gdzie tam widzisz, że nie jest dla Visty? Ten program bez problemu działa na XP, Viście i Win 7.
Nie powiedziałaś w jakiej formie ma być wypełniona ankieta ??
Jeżeli nie elektronicznej, to wystarczy pobrać:
http://www.microsoft.com/downloads/deta … laylang=pl
Wydrukować, wypełnić odręcznie i dostarczyć zainteresowanemu.
O.K. DZIEKI WIELKIE.
POZDRAWIAM