Jak wysłać fotki na serwer?


(Vojtz) #1

Jak w tytule, może ktoś mi wytłumaczy jak wysłać zdjęcia na serwer (i jaki ? czy to są jakieś określone serwery ?) tak abym mógł je później umieścić na specjalistycznym forum ?

Dziękuję za odpowiedzi.


(lazikar) #2

Musisz sobie założyć serwer www np. na Lycosie i tam za pomocą Total comandera wgrać zdjęcie . Po tym zostaje tylko zalinkować za pomocą . Między wstawiasz link do zdjęcia :smiley:


(Tomek Zamlynny) #3

czy możesz troche jaśniej i podać adres serwera itd.

Pozdrawiam


(system) #4

W "Sprawdzonych Poradach" było o tym... Niżej link:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=7590


(lazikar) #5

Dodam tylko

Rejestracja na LYCOS:

:arrow: http://www.tripod.lycos.co.uk/signup/


(Vojtz) #6

1.Dzięki, chłopaki :stuck_out_tongue:

2.Dobra, jaki jest powód nie wyświetlania się fotek ?? Pojawia się biały kwadracik z czerwonym krzyżykiem.

Założyłem konto, stronę , ogólnie wszystko według instrukcji i poszło bezproblemowo. Ale NIE ma fotek. Jakieś sugestie ?

Stronkę założyłem w republika.pl :shock:


(Asmodeuss) #7

http://www.imageshack.us/ nie wymaga rejestracji, a obrazki beda na serwerze przez rok (przez kolejny jezeli w ciagu roku ktos je odwiedzi, itd..)


(lazikar) #8

Podaj linka do pliku który się ma wyświetlać. :smiley:


(Vojtz) #9

Link:

Link do forum:

http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=86167


(lazikar) #10

Pod podanym przez ciebie linku nie ma tego obrazka. Proponuje nazwać go radiator z małych liter. Zmień mu nazwę. :smiley:

Jak zmienisz mu nazwę na tą co napisałem to powinien się wyświetlić. Sprawdziłem na innym pliku na tej stronie. :smiley:


(:: MARIO ::) #11

oile wiem niepwoinno sie używać nazw w html-u zawierajacych wiecej niz jedna kropke, i chodzi tu o pliki! Pamietaj, ze rozszerzenie oraz nazwa pliku, musi byc identyczna z ta na serwerze ftp :wink: bo inaczej nici :stuck_out_tongue:


(lazikar) #12

Pliki

3.Sanki.jpg; 4.Pousunięciu.jpg; 5.Zawieszonynagumach.jpg

Zmień ich nazwy usówając Kropki po cyfrach.

Zobacz dwa obrazki wyżej nie mają kropek i się wyświetlają.

Dokładnie o to tu chodzi. :smiley:


(:: MARIO ::) #13

Vojt apopo tego hdd to ryzykownie ten dysk podiwieszony, lepiej go juz w zatoke 5,25" ładować i z radiatorami :wink:


(Vojtz) #14

Problem leży po stronie serwera republiki. Załadowałem zdjęcia do serwera podanego przez Asmodeusa i wszystko działa (można sprawdzić) bez problemu. Dzięki za linki.

Mario - Właśnie przez to że jest przykręcony na sztywno w sankach przenosi drgania i rezonuje. Teraz jeden problem odpadł. A docelowo założę sztywne sprężyny ( może coś innego) A ryzyko jest nawet jak prąd wyłączysz !


(lazikar) #15

Dziwne. Inne zdjęcia z twojego konta można wyświetlić. :?


(Vojtz) #16

Fakt, dziwne. Ale już po problemie, zdjęcia są załadowane i wyświetlają się. Tylko pytanie dlaczego nie działały ?

Próbowałem zmieniać litery, przerwy między nimi i niestety nie działało. Załadowałem na drugi serwer i poszło od razu. Możesz mi to wyjaśnić ?


(lazikar) #17

Z tego co widziałem to usunołeś kropki jak kazałem, ale zostawiłeś dużą literę. Jak ją zmienisz to powinno się pokazać. Zdjęcia na tym serwerze są nazwane z małych liter i się pokazują. :smiley:


(Asterisk) #18

instaluje szpiega


(3dm Racek) #19

Ale rozszerzenie jest przeważnie *.JPG, a nie *.jpg więc spróbuj w linku podać rozszerzenie, takie jakie by było gdybyś je napisał z klawiszem CAPS LOCK - czyli z dużych liter


(lazikar) #20

Jest to zależne od serwera, ale jak już to jest dokładnie odwrotnie jak piszesz. Czyli *jpg :smiley: