Jak wysłać jakieś pliki na komórkę?

Chciałbym wysylać jakieś pliki na komórkę ( zdjęcia , muzykę itp ) za pomocą internetu , moze ktoś podpowie mi jak to zrobić , czy potrzebny jest do tego jakiś program i tp. jak sie do tego abrac ?

Wrzuć plik na jakiś serwer i potem bezpośredni link do pliku wpisz w przeglądarkę w komórce… tylko czy ci się to opłaci? np. przesłanie 1 utworu mp3?

no tak , ale nie ma innej możliwości. Np. wysłać jako wiadomosc multimedialna czy coś takiego , albo smsem ?

obrazki możesz wysyłać z http://online.orange.pl (o ile masz telefon w orange) przez mms

No właśnie, nie lepiej zgrać cokolwiek za pomocą odpowiednich do tego programów?

Do SE polecam Float’s Mobile Agent :slight_smile:

Do Samsunga dostałem oprogramowanie Samsung PC Studio

Do Nokii też się jakiś manager znajdzie, kwestia jakiej marki masz telefon

bo ściąganie za pomocą linków z internetu nie wydaje mi się opłacalne (opłata za gprsa lub coś)

Możliwości jest sporo ale najlepiej wybrać takie najbardziej ekonomiczne :wink:

Masz rację… ale do tego potrzebujesz jakiś sposób łączności z komputerem… kabel/bluetooth/IrDA

Ale ja chciałem komuś wysłać coś z kompa. Ten ktoś ma nokie

Jaki model?

I masz coś z tego:

przy komputerze?

mam irdę ale ten ktoś jest 1500 km

Lol, no to rzeczywiście… :mrgreen:

SMS’em lub MMS’em wyślij, i po kłopocie :wink:

no to tylko pozostaje ci to co mówiłem na początku czyli wgranie na jakiś serwer i podanie bezpośredniego linku do tego pliku ale musisz się liczyć z kosztami które poniesie odbierający. Duże te pliki?