Jak wyslac strone html przez e-mail

Witam serdecznie i prosze bardzo o pomoc. W jaki sposob wyslac strone internetowa np za pomoca outlook-a? Zaznaczam ze nie chodzi o spam tylko o informacje dla naszych klientow. Napisalem prosta “reklame” w html, css + dwie malutkie grafiki *.jpg. W jaki sposob to wyslac aby klient jak otrzyma taka wiadomosc to zeby zobaczyl normalna strone internetowa. Sam wiele otrzymuje tego typu spamu wiec wiem ze to mozliwe :wink:

probowalem to zrobic z poziomu przegladarki gdzie jest opcja wyslij ale wtedy cala strone pakuje mi do zalacznika. Na stronie microsoftu nie znalazalem nic ciekawgo. Nawet po wrzuceniu strony na server, efekt jest taki sam:

“Note These procedures work only if you are browsing the Web page. If you open a page from your hard drive, you can send it only as an attachment.”

zobacz:

viewtopic.php?f=18&t=310218

Niestety nie o to mnie chodzi, tam gosc ma problem z tabela w html a mnie chodzi jak wstawic taki kod do wiadomosci. Normalnie jak taki kod napisze w e-mail’u to mi ten kod normalnie wyswietla. Dodam ze w ustawieniach outlook’a mam: mail format “html”

przez jaki program pocztowy wysyłasz???

outlook > nowa wiadomość > edycja > edytuj źródło i na dole masz wtedy zakładki.

thunderbird > napisz > wstaw > html - wpisujesz to co chcesz wstawić w html

edit: najważniejsze to jak klikasz wyslij to zaznaczasz “wyślij TYLKO html”! !!

Uzywam Microsof Office XP Sp 3 i niestety w edycji nie mam nic takiego jak edytuj zrodklo. Probowalem tez uzyc thunderbirda i strasznie on knoci html, bo jak ustawilem np style=“border: 0px solid black” to mi wstawil podwojna kreskowana linie i to kurde czerwona :wink:

Moze bym i doszedl po paru probach do porozumienia z thunderbirdem ale wolalbym uzyc offica. Czy wiesz moze co jest nie tak albo jak wstawic np plik *jpg jako hiperlink?

szczerze to ja używam cały czas do tego thunderbirda - oferta tworzona jest w htmlu w programie KompoZer po wysłaniu na większczość kont wygląd jest ok - natomiast tabeli jak nie mogłem zrobić tak nie wyszła i mail jest trochę rozciągnięty w poziomie we wszystkich programach spod znaku MS.

kreskowana linia w wysalnej wiadomości jest nie widoczna

Wlasnie testuje ten program “KompoZer” i wszystko bylo by piekniej jesli bym wymyslij jak tam wstawic tlo np dla tabeli lub calej strony???

format>kolory i tło strony

tabela>kolor tła komórki lub tabeli

tylko nie wiem czemu thunderbird nie przetrawił tła (jpg) i nie wstawił :frowning:

no wlasnie wiem ze da sie kolor ustawic, ale mam problem z tlem *.jpg :frowning:

jednak sie udalo:

style="border: 0px solid black; background-image: url(file:///Y:/mail/welgo_banner.jpg); background-repeat: no-repeat; background-position: center top;"

align="center">