Jak to zrobić by zdjęcie niezależnie od tego czy ma wysokość200px, czy 500px zawsze było wyśrodkowane w pionie w divie o wysokości 1000px?
Mam stronę z galerią zdjęć. Po kliknięciu w zdjęcie otwiera się ono i jest umieszczone w divie. Chciałbym by każde ze zdjęć było wyśrodkowane w divie w pionie. Mój problem polega na tym, że ze stylu CSS będzie korzystać kilka zdjęć, a każde jest w innym formacie. Umiem tylko wyśrodkować zdjęcie dla jednego formatu, a jeśli kliknę na inne, to zdjęcie jest albo za wysoko, albo za nisko.
*Wiem, że temat znajdę w Google, ale żaden nie rozwiązał mojego problemu.
Dzięki wielkie. Działa tak jak chciałem. Ale jest jeden problem.
Div, w którym znajduje się zdjęcie ma szerokość i wysokość ustawioną na 100%. Ale div nie rozciąga się od brzegu do brzegu. U dołu i z boku jest pusta przestrzeń, której nie mogę usunąć dając margin:0px; i padding:0px;. Co tam może być?
Już wiem. To pasek nawigacji powoduje ten margines obok diva. On ma szerokość ustawioną na 1024px, a div na 100%. Czy można dodawać elementy z szerokością w px i w procentach na jednej stronie? Czy coś innego może powodować ten problem?
Tak można, ale trzeba to robić z głową bo w pewnych sytuacjach strona może się rozjeżdżać. Najlepiej jakbyś dał link do strony albo działający przykład bo nie wiem co to za jeden ten “On”.