Jak z danych na PC uzyskać setup

Otóż mam problem …

Problem polega na tym że mam zainstalowany na laptopie Program ale nie mam płytki …

Chciałbym z tych danych uzyskać jakoś kopię obrazu płyty CD by można było zainstalować ją na innym komputerze …

Program jest trochę wart także w necie ani nigdzie indziej nie jest dostępny …

Prosiłbym o powagę i odpowiedzi na temat …

Dzięki i pozdrawiam …

Jeżeli zły wątek to poprawie od razu :wink:

PS. w google tego chyba nie ma #-o

Wszystko zależy jaki to program. Spora część programów podczas instalacji rejestruje w systemie jakieś biblioteki, dodaje wpisy do rejestru, kopiuje pliki do folderów systemowych. W takim wypadku nie zrobisz działającego obrazu czy instalatora.

Nie wiem, czy dałoby radę tym, ale spróbuj jakimś programem do budowania instalek. InstallShield albo podobne. Może da radę z danych plików odtworzyć plik instalacyjny tak, aby można było odpalić go na innym kompie.

Innym sposobem jest skopiowanie plików programu i wrzucenie ich na inny komputer, a tam spróbować je odpalić. Czasami da radę :stuck_out_tongue:

Podaj nazwę programu, z którym chcesz takowy misz-masz zrobić, może pomożemy bardziej wiedząc, co może on wrzucić w system :wink:

Hymm spróbuje właśnie tak jak piszesz czyli programem do budowania instalek …

Nie sądzę żeby to było tak że skopiuje pliki na innego kompa i będzie działać …

Jest to program bardzo cenny i nie chce go zniszczyć i też na pewno jest jakoś chroniony. Jest to program do diagnostyki DaS Polish do Mercedesów xD

Pozdro

Poszukaj jeszcze w folderze “Dane Aplikacji”. Czasem program przy instalacji wrzuca tam instalkę, lub rozpakowaną instalkę i już zostawia.

Dzięki wszystkim za pomoc :wink:

Teraz spróbuję coś z tego zrobić :wink: