Jak za(include)ować fragment strony

Witam, mam taki mały problem…

Chciałbym w głównej części podstrony zaincludować fragment innej strony.

Podkreślam nie całą stronę tylko powiedzmy jej główną część np. tylko artykuł i galerie zdjęć która się znajduje pod nim, bez tej całej otoczki (topa, menu, banerów itp…)

będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

potrzebujesz do tego obslugi PHP. Rozszerzenie głównej strony musisz zmienić na .php i w odpowiednim miejscu dodać polecenie include , oczywiście w znacznikach php np.

<?php

include("sciezka_do_pliku");

?>

oczywiście ścieżka do pliku musi być względem pliku w którym wstawiasz polecenie include

tak zgadza się, ale mi chodzi tylko o includowanie części/fragmentu innej strony

na grafice przedstawiam co chciałbym includować na mojej stronie. (grafika jest przykładowa)

interesuje mnie includowanie tylko tego co jest zaznaczone na niebiesko/błękitno

256a258cd5bf.jpg

http://zapodaj.net/images/256a258cd5bf.jpg

Nie da się zawsze includuje sie całą strona, no może jak napisze skrypt co pobiera tylko część treści pliki np. tylko header

Ja tam specem w te klocki to nie jestem, a nie idzie jakoś wyodrębnić znaczników które byłyby w interesującym mnie przedziale?

Pogadaj z tamtejszym adminem z pewnością udostępni ci treści :stuck_out_tongue:

@up zawsze coś na ten but można napisać, jednak że pozostaje kwestia zgody administratora. I musiałbyś mieć kod strony, którą chcesz wstawić.