Skopiowałam program spaminihilator (może coś zle zapamiętałam), zainstalowałam go, uruchomiłam a i tak jak odbieram pocztę to mam same głupie maile i muszę je ręcznie wyrzucać. Co robię nie tak, co zrobić, żeby program antyspamowy działał. I proszę się nie złościć na mnie, ja nie jestem super informatykiem, tylko starą babą, która usiłuje nadążyć za nowoczesnością. Przepraszam, ale nie mam się kogo poradzić.
Jeśli tylko maila to polecam Gmail mam od 2 lat i miałem tylko 2 wiadomości ze spamem.
Trudno znaleźć metodę, zabezpieczenia się przed spamem bowiem zakładając konto korzystasz z tkzw.obrazkowego kodu, który jest bardzo łatwy do odczytania przez wszelkiego rodzaju boty itp. Tym bardziej, że zakładając darmowe konto w portalu musisz się z tym liczyć. Proponuję założyć jak napisał przedmówca konto w gmail.
Ja mam konto w neostradzie obsługiwanej przez Outlook Express. I wszyscy znają ten adres. W gmailu też mam, ale nie używam, bo założyłam pózniej. Myślałam, że neostrada też jest bezpieczna.
Ale dzięki za odpowiedz. Może uda mi się przestawić znajomych na nowy adres.
Można zrobić tak chociaż to pracochłonne: wybieramy dowolną wiadomość spam-klikamy zakładkę wiadomość-zablokuj nadawcę wszystkie wiadomości od danego nadawcy zostają skasowane a przychodzące trafiają od razu do wiadomości usuniętych robimy tak z wszystkimi nadawcami wiadomości spam i skrzynka jest czysta trzeba tylko uważać aby nie zablokować kogoś ważnego a tylko wiadomości spam