Jak zabezpieczyć smartfon przed wysokim rachunkiem?

Tak na marginesie na przykładzie Play policz sobie gdybyś nie miał pakietów i byś przekroczył limit o te 8MB - licząc że 12 gr jest 100 kb (przykładowo) to kwota by wyniosła minimum 80 j * 0,12 zł = 9,60 zł. Za to masz właśnie 200 MB. Pół biedy kiedy ktoś ma kartę - dojdize do 0 i amen, ale jak ktoś ma abonament i wyjedzie trochę Internetu to rachunki po 150 zł to nieciekawa wizja (już byli tacy co mieli po 600zł za samego neta bo nie wiedzieli co kupili i im pociągło “darmowy internet”)

On nie musi się tym przejmować ma lejek :),ps. mam taki sam abonament w play z lejkiem migrowałem na ofertę przez androida :slight_smile:

O w mordę, a co to takiego? Aha, domyślam się że jest to tłumienie prędkości, czy coś w tym guście?

W Playu będę od 26 października - dopiero.

Na razie zasysam net z Plusa.

A :),w plusie,w t-mobile,orange i play można mieć coś takiego jak lejek dzięki czemu po przekroczeniu pakietu łączysz się z netem bez żadnych kosztów ale z ograniczoną szybkością dzięki temu nie musisz się bać o rachunek,ja już parę razy przekraczałem co mnie zmotywowało do dokupienia do 250 mb kolejnych 200 mb aby net był szybki cały czas :stuck_out_tongue:

Czyli rozumiem że osoby które nie wykupiły żadnego pakietu internetowego są cały czas narażeni na wielkie rachunki ponieważ nie maja żadnego ograniczenia.

Czy tak?

W Playu będę miał taryfę z 250 MB w na miesiąc.

W Plusie dokupiłem z programu 5 PLUS.

Tak jest tak w każdej sieci właśnie bez pakietów ludzie narazili się na duży rachunek.

w temcie, chyba jedynie w ofercie Plusa znalzłem info na ten temat! dodaje linka (http://plus.pl/indywidualna/Download/Pr … ch_web.pdf na ten temat ) , słyszeliście o akcji z playem? ponoć ma wejść w zycie jakas ustawa odnośnie informowania o tym klientów.

Z tego linka wynika że lejek działa jedynie w internecie NON-STOP a nie tam gdzie jest wykorzystywany pakiet.

Tyle tylko że mamy pełna kontrolę wykorzystania pakietu.