Tak na marginesie na przykładzie Play policz sobie gdybyś nie miał pakietów i byś przekroczył limit o te 8MB - licząc że 12 gr jest 100 kb (przykładowo) to kwota by wyniosła minimum 80 j * 0,12 zł = 9,60 zł. Za to masz właśnie 200 MB. Pół biedy kiedy ktoś ma kartę - dojdize do 0 i amen, ale jak ktoś ma abonament i wyjedzie trochę Internetu to rachunki po 150 zł to nieciekawa wizja (już byli tacy co mieli po 600zł za samego neta bo nie wiedzieli co kupili i im pociągło “darmowy internet”)
On nie musi się tym przejmować ma lejek :),ps. mam taki sam abonament w play z lejkiem migrowałem na ofertę przez androida
O w mordę, a co to takiego? Aha, domyślam się że jest to tłumienie prędkości, czy coś w tym guście?
W Playu będę od 26 października - dopiero.
Na razie zasysam net z Plusa.
A :),w plusie,w t-mobile,orange i play można mieć coś takiego jak lejek dzięki czemu po przekroczeniu pakietu łączysz się z netem bez żadnych kosztów ale z ograniczoną szybkością dzięki temu nie musisz się bać o rachunek,ja już parę razy przekraczałem co mnie zmotywowało do dokupienia do 250 mb kolejnych 200 mb aby net był szybki cały czas
Czyli rozumiem że osoby które nie wykupiły żadnego pakietu internetowego są cały czas narażeni na wielkie rachunki ponieważ nie maja żadnego ograniczenia.
Czy tak?
W Playu będę miał taryfę z 250 MB w na miesiąc.
W Plusie dokupiłem z programu 5 PLUS.
Tak jest tak w każdej sieci właśnie bez pakietów ludzie narazili się na duży rachunek.
w temcie, chyba jedynie w ofercie Plusa znalzłem info na ten temat! dodaje linka (http://plus.pl/indywidualna/Download/Pr … ch_web.pdf na ten temat ) , słyszeliście o akcji z playem? ponoć ma wejść w zycie jakas ustawa odnośnie informowania o tym klientów.
Z tego linka wynika że lejek działa jedynie w internecie NON-STOP a nie tam gdzie jest wykorzystywany pakiet.
Tyle tylko że mamy pełna kontrolę wykorzystania pakietu.