Chodzi np o wiadomości z serwisu Citeam.pl lub Fejsa… mam na o2.pl
Na o2 masz coś takiego jak czarna lista. Skorzystaj z tego.
Tych wiadomości, tj. Citeam itp. nie zablokujesz (a przynajmniej nie w serwisie o2.pl), są to treści reklamowe rozysłane przez spółkę o2.pl, na których odbieranie wyraziłeś zgodę, akceptując regulamin darmowej usługi. Co do fejsa, wyłącz po prostu w swoim profilu powiadomienia na e-mail.
Pozdrawiam!
Trochę na wyrost powiedziane. Jeżeli korzysta się klienta poczty wiadomość od każdego adresata zablokuje np SPAMfighter Standard 7.5.110.0. Może też wykorzystać program powiadamiający o nadchodzących wiadomościach np Pop Tray i dodać adres Spamera do czarnej listy i program po odpowiednich ustawieniach będzie kasował niechciane wiadomości z serwera automatycznie. Ale jeżeli odbiera pocztę przez stronę www to żaden antyspam faktycznie nie pomoże.
O, a o tym nie wiedziałem. Mi Thunderbird automatycznie usuwa wiadomości w których jako nadawca widnieje “Przesłano przez o2…”.
Tak jak pisałem wcześniej wszystko możliwe przy korzystaniu z klienta poczty, to tylko kwestia ustawienia filtrów i tworzenia czarnej listy w programie pocztowym.
A jak to ustawić żeby sam usuwał?
Przecież wyraźnie napisałem.
Dokładniej chodziło mi o webmail oferowany przez o2.pl, tam tych wiadomości nie da się zablokować, w kliencie pocztowym jak najbardziej się da.
Pozdrawiam!